Tenis de masă / România de „bronz” la mondialele de juniori

Bistriţeanca Bernadette Szocs a avut evoluţii împresionante la Campionatele Mondiale de juniori din Maroc, dar a lipsit din semifinala cu China şi România a ratat calificarea în finală

Echipa feminină de junioare a României, din care face parte şi bistriţeanca Bernadette Szocs, a cucerit medaliile de bronz la Campionatele Mondiale de tenis de masă care s-au desfăşurat în Maroc, la Rabat. După ce au eliminat, printre altele pe Coreea de Sud, “tricolorele” au cedat în semifinalele competiţiei în faţa Chinei, deţinătoarea titlului suprem în tenisul de masă feminin, cu scorul de 0-3.

Până să ajungă în semifinale România trecuse în sferturi de reprezentativa SUA, cea care anul trecut le-au eliminat pe elevele antrenorului Petre Arnăutu, tot în sferturile de finală. În formula Bernadette Szocs, Irina Ciobanu, Adina Diaconu şi Bernadett Balint junioarele României s-au autodepăşit în faţa americancelor de care au trecut la limită, cu scorul de 3-2, bistriţeanca Bernadette Szocs fiind apreciată de selecţionerul Arnăutu.

“Bernadette a răspuns bine la presiunea meciului cu Erica Wu. A fost important, a pierdut seturile trei şi patru, concentrarea ei a scăzut, dar a reuşit să câştige al cincilea set şi a ajutat enorm echipa ţării noastre”, a spus Arnăutu.

În primul meci, Irina Ciobanu a fost întrecută de Ariel Hsing cu scorul de 3-1, dar Bernadette Szocs a restabilit egalitatea, după ce a dispus cu 3-2 de Erica Wu. Tina Lin a adus din nou formaţia SUA în avantaj, după 3-0 cu Bernadett Balint, însă Bernadette Szocs a mai egalat o dată scorul, graţie victoriei cu 3-1 în faţa americancei Ariel Hsing.

Punctul succesului pentru România a fost adus de Irina Ciobanu, care a trecut cu 3-1 de Erica Wu. În semifinale însă, România nu s-a mai putut baza pe Szocs astfel că, asiaticele s-au impus categoric cu 3-0. În finala mică a competiţiei România va întâlni câştigătoarea dintre Hong Kong şi Japonia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu