Tenis de masă / Memorial Panteth Farkas

La ediţia din acest an a turneului Memorial Paneth Farkas a participat şi un sportiv din Suedia, Jean Albert (foto) / Foto: Dan Bodea

A 5-a edţie a turneului Memorial Paneth Farkas la tenis de masă s-a desfăşurat la sfârşitul acestei săptămâni la Cluj-Napoca. Partidele s-au disputat în sălile de sport Gheorghe Roman şi Vasile Geleriu din Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu. Evenimentul s-a desfăşurat pe două categorii – amatori, respectiv open, pentru sportivii profesionişti.

Peste 200 de participanţi s-au aliniat la startul întrecerilor, între aceştia fiind şi un american, Andre Scott, şi un sportiv suedez Jean Albert. Acesta din urmă a aflat de eveniment prin intermediul internetului şi a declarat că este încântat că a putut să participe la acest turneu. „A fost foarte distractiv, dar şi intens în acelaşi timp. Am avut adversari foarte puternici, chiar dacă noi la nivel de amator suntem totuşi departe de jucătorii profesionişti, dar a fost foarte frumos să pot să fiu prezent aici la acest turneu. Sincer, sper să pot să vin de acum înainte la fiecare ediţie”, a declarat Albert.

Paneth Farkas este cel mai mare jucător de tenis de masă pe care l-a avut România. Ca sportiv a strâns peste 50 de medalii, iar ca antrenor al echipelor naționale a contribuit la cucerirea a sute de medalii. Paneth Farkas a fost vicecampion mondial (Praga 1936) cu naționala României, ocazie cu care sportivul a fost primul român care a intrat în Cartea Recordurilor după cea mai lungă minge jucată într-un meci – două ore şi 15 minute. Recordul este deținut în continuare de sportivul clujean.

Distribuie:

Postaţi un comentariu