Tenis / Cutremur la Flushing Meadow

Flavia Penetta și Roberta Vinci își vor disputa supremația în finala US Open 2015

Vineri, a fost o zi de coşmar pentru cele mai bune jucătoare de tenis ale lumii. Simona Halep şi Serena Williams au fost eliminat în semifinale la US Open! Românca a pierdut în faţa italiencei Flavia Penetta, tenismenă care ocupă locul 26 mondial. În primul set, Halep n-a contat în deloc în joc şi a cedat categoric cu 1 la 6. În actul secund speranțele au renăscut, însă a fost doar de un foc de paie. Penetta s-a impus cu 6 la 3, iar Halep a pierdut în doar 59 de minute calificarea în ultimul act al competiţiei americane.

“Ea a jucat foarte bine, a fost puternică, solidă. Eu nu am jucat cel mai bun tenis al meu, aşa că ea a meritat victoria. Astăzi a fost mai bună ca mine, a avut energie, până şi psihic a fost mai bună decât mine”, recunoştea Halep la finalul întâlnirii cu Penetta. Simona Halep a avut şi probleme în timpul meciului cu Penetta. Antrenorul său, Daren Cahill, nu a ajutat-o deloc pentru că nu a avut voie să stea în loja Simonei, pentru că este angajatul sponsorului principal al româncei, dar şi al italiencei.

“A fost în tribună dar nu m-a putut ajuta, cam asta a fost”, a explicat Halep. Pentru performanţa sa de la US Open, Simona Halep s-a ales cu un cec în valoare de 870.000 de dolari, al patrulea ca valoare în cariera sa. Turneul US Open ediţia 2015 este o afacere italiană, după ce şi în cea de a doua semifinală o italiancă, Roberta Vinci, locul 43 mindial, a trecut de Serena Williams, liderul clasamentului WTA. Victoria în fața Serenei Williams a lăsat-o fără cuvinte pe Roberta Vinci, care și-a cerut scuze la final spectatorilor, pentru că a eliminat-o pe favorita numărul 1.

În vârstă de 33 de ani, Flavia Penetta va disputa prima finală de Grand Slam din carieră. Italianca nici nu îndrăznea să viseze la începutul competiției că va ajunge în finala US Open. În întrecerea masculină Novac Djokovic și Roger Federer își vor disputa finala US Opne. Djokovic a trecut fără probleme în prima semifinală de croatul Marin Cilic, deţinătorul trofeului, cu 6-0, 6-1, 6-2.

În cealaltă semifinală, Roger Federer a câștigat și el tot în trei seturi, după ce a trecut de compatriotul său, Stanislas Wawrinka, scor 6-4, 6-3, 6-1. La această ediție a Grand Slam-ului de la US Open, Federer a ajuns în finală fără să piardă niciun set. Ambele finale, sunt programate duminică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu