Tenis / Bourge a câştigat turneul Futures de la Cluj

Tenismenul francez Matias Bourge a câştigat turneul Futures, de 10.000 de dolari, desfăşurat zilele trecute la Cluj / Foto: Dan Bodea

Tenismenul francez Francezul Mathias Bourgue, cap de serie numarul 2, a câștigat turneul Futures  BT Open 2014. Jucătorul din Hexagon a trecut de italianul Marco Bortolotti, scor 6-2, 6-1, în finala competiției găzduite de Winners Tennis Club. Bourgue a făcut un joc perfect, dominându-și adversarul de la prima și până la ultima minge.

Bourgue are 20 de ani și ocupă în acest moment locul 307 ATP. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială a fost poziția 376, pe care a ocupat-o în septembrie 2013. Până în prezent, francezul a disputat cinci finale de turneu Futures în carieră, din care a câștigat două. În semifinalele turneului de la Cluj Bourge l-a eliminat pe românul Dragoș Mîrteacu scorul de 6-0, 6-4.

Trebuie menţionat că semifinala a început, vineri 20 iunie, şi a continuat sâmbătă, 21 iunie, după ce în prima zi a fost oprită, la scorul de 4-0 pentru francez, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Turneul Futures de la Cluj-Napoca a fost dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari.

Distribuie:

Postaţi un comentariu