Succes istoric pentru România

La nici 21 de ani Simone Tempestini a câștigat prima etapă de Campionat Mondial de Raliuri din istoria motorsortului românesc

Pilotul clujean de raliuri Simone Tempestini a obţinut, în weekend, prima victorie din istorie pentru România într-o etapa din Campionatul Mondial al Juniorilor (Junior WRC). Tempestini Junior, pilot în cadrul echipei Napoca Rally Academy, s-a impus în Raliul Poloniei obținând astfel, un succes greu de imaginat în urmă cu câţiva ani pentru motorsportul românesc.

Junior WRC este o competiţie destinată piloţilor sub 28 ani, în care pilotul clujean bate recorduri după recorduri. Încurajat de cele trei succese din debutul campionatului de raliuri al României, Tempestini Junior a pornit cu motoarele turate la maximum în Raliul Poloniei. În prima zi, o problemă la servodirecţie a însemnat însă, un minut pierdut pe probă.

Clujeanul a revenit excelent pe macadam în ziua a doua şi a pus un ecart de un minut între el şi restul concurenţilor înaintea ultimelor două probe. Simone Tempestini şi-a păstrat concentrarea şi pe ultimii 30 kilometri şi s-a impus astfel, în faţa galezului Osian Pryce şi a finlandezului Henri Haapamaki. În urma victoriei din Polonia, Simone Tempestini a urcat pe locul secund în Junior WRC cu un total de 45 de puncte, cu 11 mai puține decât liderul Quentin Gilbert (Franța).

Următoarea etapa din Junior WRC are loc la finalul lunii în Finlanda. “Este o victorie a echipei şi chiar dacă am avut probleme vineri, am reuşit să revenim şi să câștigăm un raliu foarte rapid. Ne-am atins obiectivul, dar cel mai important a fost să reducem din diferenţa față de echipajul aflat pe primul loc în Junior WRC, ceea ce am și reușit. Urmează Finlanda, un alt raliu care îmi place foarte mult și unde vom încerca să mergem la fel ca în Polonia.

A fost un raliu dificil care ne-a pus la încercare dictarea și sunt foarte mulțumit de evoluția pe care am avut-o cu Matteo. Vom continua să muncim și sper să ne atingem și obiectivul principal, acela de a câștiga titlul în Junior WRC. Știu că nu va fi ușor, dar cred că putem să-l obținem”, a declarat Simone Tempestini.

Distribuie:

Postaţi un comentariu