Statistică: “U” Cluj, cel mai sever eşec acasă din ultimii 14 ani

No comment/ Foto: Dan Bodea

Înfrângerea la scor de neprezentare, 0-3 cu Concordia Chiajna, suferită luni seara de “Şepcile roşii”, este una umilitoare, greu de digerat de fanii Universităţii Cluj. Cu atât mai mult cu cât înfrângerea nu a venit din partea Stelei, a lui Dinamo sau altei echipe cu pretenţii din campionatul nostru, ci din partea Concordiei Chiajna, o echipă adunată de pe plajă, încropită de numai câteva zile, după ce a fost reprimită în Liga 1. Un eşec ce nu va fi uitat prea curând de “studenţi”. A fost prima înfrângere din cinci meciuri jucate pînă acum de “U” cu Chiajna în Liga 1 (n.r.- pînă la 0-3 de luni seara, au fost două remize, 1-1 şi 0-0 în sezonul 2011-2012 şi două victorii pentru “U”, 1-0 şi 2-0 în campionatul trecut).

Deşi a pierdut de multe ori acasă în ultimii ani, “U” nu a mai luat bătaie la trei goluri diferenţă pe teren propriu într-un meci din Liga 1, din secolul trecut. Se întîmpla în 11 iunie 1999, când “U” pierdea, scor 1-4 cu Rapidul antrenat de Mircea Lucescu, echipă care avea să devină campioană şi la care juca atunci şi Ionel Ganea, actualul antrenor al “Şepcilor roşii”.
Ultima înfrângere, acasă, la scor de neprezentare (0-3) suferită de “U” a fost la un meci cu FC Naţional, disputat pe vechiul “Ion Moina”, în 17 mai 1997. Totuşi, a fost şi mai rău de atât. Cele mai severe eşecuri pe teren propriu pentru “U” Cluj au fost cele suferite cu Steaua, 1-7 în 31 mai 1997 şi Dinamo, 0-6 în 21 aprilie 1999, dar şi un 0-4 în liga secundă, într-un meci cu CFR Timişoara, joc disputat în 4 octombrie 2008, când la “U” era antrenor Dorinel Munteanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu