Start greoi pentru ”U”. Doar egal cu CFR 2

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj și CFR 2 au remizat, scor 1-1, în meciul direct din prima etapă a sezonului 2017/2018 al Ligii a III-a. Încurajați de 6.000 de oameni, fotbaliștii lui Marius Popescu au încercat să obțină prima victorie din noul campionat, dar au făcut cunoștință cu sistemul defensiv impus de Dan Petrescu la CFR. Tehnicianul echipei secunde a CFR-ului, Gică Barbu, și-a așezat echipa în teren aidoma ”șefului” din Gruia, astfel că, fotbaliștii Universității și-au văzut construcțiile ofensive, de cele mai multe ori, blocate încă din fază incipientă. 

Foto: Dan Bodea

Starea execrabilă a gazonului a contribuit din plin la proasta circulație a mingii, jucătorii ambelor echipe întâmpinând probleme mari în zonele în care terenul a fost peticit cu glii. Nici viteza de joc nu a fost una ridicată, nici inspirație nu au avut alb-negri. Practic în prima repriză cele două combatante și-au împărțit ocaziile. Mai întâi Goga l-a pus la grea încercare pe Rus, apoi, în minutul 44 CFR-iștii au expediat primul șut pe poartă, dar Albuț a scos cu o paradă spectaculoasă. 

Foto: Dan Bodea

Abia în minutul 58 Dorin Goga a reușit să înscrie, direct din lovitură liberă. Șter de la CFR a scăpat singur spre poarta lui Albuț, dar a șutat aiurea. Din nou Goga și mai apoi Hațieganu puteau închide tabela, dar de fiecare dată Rus și-a salvat echipa. Când totul părea că s-a terminat și ”U” își va adjudeca cele trei puncte, Petruș s-a înălțat mai bine decât Albuț și a trimis mingea în poartă. S-a terminat 1-1 și vișiniii le-au stricat debutul rivalilor de la Universitatea. 

Foto: Dan Bodea

”Am controlat meciul și am încercat să ne creeăm ocazii de gol, dar schimbările pe care le-am făcut nu au adus nimic în plus. Puteam să închidem jocul, am avut câteva situații, dar le-am ratat și s-a terminat 1-1. Îmi pare rău că nu am început cu dreptul. Mergem înainte şi vom corecta greşelile care au fost”, a spus la finalul jocului antrenorul universitarilor, Marius Popescu. Imediat după fluierul final suporterii Universității, întărâtați în câteva momente de rivalii din Gruia, s-au îndreptat înspre peluza unde se aflau aceștia, pentru a le cere socoteală. Din fericire situația nu a degenerat și nici nu a fost nevoie de intervenția jandarmilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu