Sportivii clujeni aleargă în weekend

Clujenii aleargă în weekend / Foto: Radu Fizeșan

Clujenii pasionați de alergare, amatori sau profesioniști, au la dispoziție în acest weekend două evenimente în cadrul cărora pot demonstra cât de antrenați sunt la sașe luni de la cel mai mare eveniment sportiv de acest gen din oraș, Maratonul Internațional AEROBS Cluj-Napoca, care a avut loc în luna aprilie.

Campionatul Național de Semimaraton și cursa populară, organizat de Clubul Sportiv Atletic, va avea loc sâmbătă, 20 septembrie. Startul se va pe Cluj Arena începând cu ora 8:00 pentru fete, 8:15 pentru băieți, 9:45 pentru cei care participă la Cursă Populară și 11:00 pentru cei care s-au înscris la Crosul Familiei. Pe această cale, toţi iubitorii sportului, indiferent de vârstă, au şansa să participe la acest campionat. Concurenții vor face un tur al cartierului Grigorescu, după care vor reveni pe Cluj Arena.

Cros dedicat exclusiv angajaților

Cel de-al doilea eveniment, Crosul Companiilor, organizat de Runners Club, va avea loc duminică, 21 septembrie. Aflat la cea de-a 4-a ediţie, Crosul Companiilor 2014 este o competiţie cu specific organizaţional, dedicată exclusiv angajaţilor. Startul se va da la ora 10:00, în Piaţa Unirii. Alergătorii, înscrişi la probele individual sau pe echipe, vor urma traseul Piaţa Unirii (sud) – Str. Eroilor  – Str. Baba Novac – Str. Iuliu Maniu – Piaţa Unirii (est ) – Piaţa Unirii (sud) – Str. Napoca – Piaţa Unirii. Traseul se va parcurge de 3 ori, iar distanţa totală masoară 5 km.

Alergarea va fi punctul maxim de interes pentru participanţi, dar pe lângă competiţia în sine, momentele de socializare între angajaţii diferitelor companii îşi au rostul lor în crearea de legături şi punţi de comunicare. „Prin acest eveniment promovăm alergarea şi valorile sportului în rândul angajaţilor companiilor, considerând  practicarea alergării ca una dintre cele mai sănătoase şi mai accesibile alternative pentru a echilibra stilul de viaţă sedentar al  muncii la birou. În acelaşi timp, Crosul Companiilor este un spectacol al alergării care oferă participanţilor o inedită experienţă de socializare şi sportivă”, a declarat Horaţiu Morar, fondator al Asociaţiei Runners Club, organizator.

Pentru ca toată lumea să se simtă bine, o serie de surprize vor contribui la transformarea evenimentului sportiv într-un veritabil show. Reprizele muzicale oferite de Bigtime Production și Școala de muzică „The Beat, dar și concertul susţinut de VERDE, vor îmbogăţi şi electriza atmosfera.

Distribuie:

Postaţi un comentariu