Sportivii clujeni, alături de victimele atacului terorist de la Charlie Hebdo

Tragedia petrecută, miercuri, la sediul redacşiei revistei de satiră Charlie Hebdo, din Paris, a lăsat un gust amar sportivilor din Hexagon care evoluează la echipa de rugby româno-franceză CS Mănăştur.

Prin vocea căpitanului Felix Benard, aceştia şi-au exprimat solidaritatea faţă de jurnaliştii de la Charlie Hebdo și față de familiile celor 12 victime, ucise în atacul terorist cu arme atumoate, comis de mai mulţi cetăţeni islamişti.

„Libertatea, în general, şi libertatea presei sunt valori fundamentale ale istoriei Franţei. Noi, sportivii francezi și români care evoluăm sub culorile echipei CS Mănăștur, ca practicanţi ai rugby-ului, o disciplină sportivă guvernată de fair-play, o disciplină sportivă tolerantă şi incluzivă, suntem împotriva terorismului, a violenţei şi a extremismului, sub orice formă.

Ca francezi, români şi rugby-şti salutăm curajul ziariştilor de la Charlie Hebdo și din întreaga lume, pentru curajul și devotamentul cu care își practică meseria. Din păcate această meserie devine una extrem de riscantă, iar pentru convingerile lor yiariștii își pun, iată, viața în pericol în fiecare zi.

Rugăciunile noastre sunt pentru familiile ziariștilor uciși în acest masacru, și pentru liniștea sufletelor celor care făcându-și doar meseria au plătit cu viața”, a declarat Felix Benard, rugby-st francez, căpitanul echipei CS Mănăștur.

Distribuie:

Postaţi un comentariu