Spectacol în derby-ul Clujului pe semicerc. Potaissa Turda – ”U” Cluj-Napoca 38-32

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Potaissa Turda a câștigat derby-ul Clujului cu Universitatea 38-32 din Liga Națională de handbal masculin. La capătul unui meci spectaculos, cu 70 de goluri marcate, s-a impus echipa mai experimentată.

Meciul din etapa a 5-a a Ligii Naționale de handbal masculin dintre Potaissa și ”U” Cluj și-a respectat statutul de „cap de afiș”. Gazdele, lipsite de aportul a câtorva jucători importanți (accidentați) au început tare disputa, dar echipa universitară a dat o replică pe măsură.

Trupa lui Horațiu Gal a început tare și s-a distanțat la 2-0 după doar două minute. Ramba a dat semnalul revenirii alb-negrilor și prima repriză s-a derulat sub semnul echilibrului, la pauză tabela de marcaj indicând 15-15.

Și primele minute din actul secund au fost la fel de echilibrate. Abia în minutul 39 gazdele reușind să se distanțeze pentru prima oară la 4 goluri diferență (21-17). Experiența superioară a vicecampionilor de la Potaissa s-a făcut simțită cu trecerea timpului astfel că, ecartul s-a mărit la 6 goluri în minutul 44 și s-a menținut până la final.

Cu 9 puncte acumulate, Potaissa se menține în plutonul fruntaș al clasamentului (locul 6). De partea cealaltă, Universitatea rămâne cu o singură victorie și se situează pe locul 12, cu 3 puncte acumulate în șase partide.

Etapa viitoare vicecampioana țării în exercițiu va evolua în deplasare, la Poli Timișoara, în vreme ce ”U” va primi vizita echipei Steaua București. Ambele meciuri sunt programate duminică, 10 octombrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu