Spadasinii sătmăreni se pregătesc pentru Mondialele de la Budapesta

Cei patru muschetari sătmăreni, alături de maestrul Francisc Csiszar, pregătiţi să ia cu asalt Budapesta.

Spadasinii de la CS Satu Mare, care în mare parte alcătuiesc şi echipa de spadă a României, se află în linie dreaptă cu pregătirile pentru participarea  la cea mai importantă competiție de scrimă din acest an, Campionatul Mondial de la Budapesta, care va avea loc în perioada 5-12 august.

Antrenorul Csiszar Francisc, care este atât antrenor de club cât şi de lot naţional, nu-şi menajează deloc elevii la antrenamentele care se desfăşoară în sala de scrimă “Alexandru Csipler”, totul pentru o cât mai bună participare la această majoră competiţie.

”Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Internaţionale de Scrimă aşa că vă daţi seama că Mondialele de la Budapesta vor avea o însemnătate aparte. Se va concura la toate armele, feminin şi masculin atât la individual cât şi pe echipe. Tragem tare la antrenamente, câte 10 pe săptămână, pentru o reprezentare cât mai bună. Ne-am dori să reedităm clasarea în primele şase echipe ale lumii, aşa cum s-a întâmplat la CM din 2006 de la Torino. Ca şi la celelalte ediţii de Campionat Mondial, spada va alinia la start cei mai mulţi sportivi iar o clasare în primele opt ar fi cu adevărat o mare performanţă. Vom concura atât la individual cât şi pe echipe”, ne-a declarat antrenorul Csiszar.

 

6 scrimeri sătmăreni ne vor reprezenta la Budapesta

 Lotul de spadă al echipei României este format în mare parte din sportivi ai clubului CS Satu Mare: Adrian Pop, Arkosi Bertalan și Adrian Silaghi, cărora li se alătură Nystor Alexandru, fost component al CS Satu Mare iar actualmente legitimat la CSU Târgu Mureş (echipa de spadă), şi Alin Zbârcea de la CSU Craiova.

Aceștia nu sunt singurii reprezenţanţi ai şcolii sătmărene la acest major eveniment. Din echipa feminină de spadă a României va face parte şi Simona Deac Pop, fostă componentă de bază a CS Satu Mare, actualmente legitimată la Steaua Bucureşti. Un alt sătmărean, care va participa la întrecerea sportivilor cu dizabilităţi, este Richard Osvath, care a repurtat un important succes în urmă cu o săptămână. La etapa de Cupă Mondială pentru sportivi cu dizabilităţi de la Varşovia, Richard a cucerit medalia de argint în proba de floretă individual. Reamintim că sătmăreanul Richard Osvath a câştigat la începutul luni septembrie 2012 medalia de bronz în proba de floretă individual la Jocurile Paralimpice de la Londra (15‑7 în finala cu francezul Damien Tokatlian). El a concurat pentru Ungaria, ţară care l-a „adoptat“ la începutul anului trecut după ce federaţia de la noi nu i-a acordat nici un sprijin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu