Simona Halep și Emma Răducanu s-au calificat în sferturi la Transylvania Open

Foto: Dan Bodea

Simona Halep și Emma Răducanu, două dintre principalele favorite la câștigarea turneului de tenis Transylvania Open de la Cluj-Napoca s-au calificat în sferturile competiției dotată cu premii în valoare totală de 235.238 dolari.

Jucătoarea britanică a eliminat-o în optimi pe Ana Bogdan în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4. Dacă la debutul în turneul de la Cluj Emma Răducanu a întâmpinat o rezistență solidă din partea Polonei Hercog, confruntarea cu Ana Bogdan a avut o singură favorită, care s-a și impus.

Și Simona Halep își continuă evoluțiile de metronom. După un succes categoric în meciul de debut cu Gabriela Ruse, fostul lider mondial a spulberat-o și pe Varvara Gracheva din Rusia. Într-un alt meci disputat joi, Irina Bara a pierdut categoric duelul cu suedeza Rebbeca peterson scor 0-6, 3-6.

În sferturile de finală ale Transylvania Open Emma Răducanu o va înfrunta pe Marta Kostyuk. Ucraineanca a obținut calificarea în această fază după ce s-a impus în două seturi de nemțoaica Mona Barthel, locul 202 WTA. Marta Kostyuk este cu doar un an mai mare decât Emma Răducanu. Are 19 ani și ocupă locul 55 în ierarhia mondială.

Simona Halep va juca pentru un loc în semifinale cu Jaqueline Cristian. Meciul dintre cele două sportive este programat vineri, nu mai devreme de ora 18:00. Jucătoarele care se vor califica în penultimul act al competiției de la Cluj-Napoca vor încasa câte un cec în valoare de 16,398 de dolari și vor primi câte 180 de puncte WTA.

Distribuie:

Postaţi un comentariu