Simbolul unor „inimi românești”, Remus Câmpeanu a murit!

Foto: Dan Bodea

”U” Cluj și fotbalul românesc au mai pierdut un simbol. Remus Câmpeanu, omul care s-a identificat întreaga viață cu Universitatea Cluj a urcat la cer. A lăsat în urmă mii de amintiri, povețe și povești. Și datorită lui, fanii de ieri și de azi ai celui mai iubit club din Ardeal au învățat să iubească, au învățat ce înseamnă fidelitate și devotament.

„Ne scriem propria istorie. Eu, tu, noi. Ducem simbolul mai departe, din generație în generație. Acel simbol al unor inimi românești și scriem povestea «U» împreună. Povestea noastră, povestea Clujului, pentru că «U» ești tu, pentru că «U» suntem noi”, spunea Remus Câmpeanu, în 2020, într-un ultim mesaj adresat suporterilor pe care i-a iubit în aceiași măsură în care a fost iubit.

Remus Câmpeanu avea 82 de ani. De curând își pierduse soția. Durerea și dorul de cea care i-a stat alături la bine și la greu a fost prea mare. Sâmbătă, 3 aprilie, ’nea Remus a renunțat la cele pământești pentru a ridicat privirea către cer și a pășit în nemurire, cu aceeași simplitate și modestie cu care și-a trăit viața.

În cifre seci, statistice, Remus Câmpeanu este omul care a îmbrăcat întreaga viață tricoul unei singure echipe – Universitatea Cluj. A făcut parte dintr-o generație cum, poate, nu va mai fi alta: Moguț, Neșu, Ivansuc, Adam, Suciu și ceilalți. Marcator în finala Cupei României din ’65, Remus Câmpeanu a arătat trofeul nu doar Clujului, ci României care iubea echipa și jucătorii Clujului, pe care i-au purtat pe brațe.

„Eu am crescut în Cluj, născut aici, iar fotbalul mi-a intrat în sânge. Dar sportul face și victime, nu toți pot fi superjucători sau antrenori. Eu am încercat să muncesc, ca să fiu bine, eu și familia, nu miliardar, ci bine, om de omenie. Eu am fost și copil de mingi, ca mulți alții, am trăit pentru U de mic. Și apoi, n-am căzut în tentația banului sau a plăcerilor efemere. Eu am mers pe drumul meu”, spunea Remus Câmpeanu, într-unul dintre puținele, dar memorabilele lui interviuri.

Drum lin ’nea Remus! Dumnezeu să te odihnească!

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu