Show fotbalistic pe Municipalul sătmărean

Iubitorii fotbalului din Satu Mare sunt aşteptaţi la un regal fotbalistic

Vineri, de la ora 18, toţi iubitorii fotbalului din Satu Mare şi nu numai sunt aşteptaţi la un meci de gală între vechile glorii ale Olimpiei şi Ferenczvaros Budapesta, cea mai galonată echipă de fotbal din Ungaria.

”Evenimentul face parte din cadrul manifestărilor cultural-sportive Partium și cu siguranță va fi pe placul tuturor sătmărenilor pentru că vor putea să-i revadă la lucru pe foștii jucători de la Ferencvaros precum și pe jucătorii Olimpiei din generațiile 1970-2000. Sper să fie cât mai mulţi spectatori în tribune mai ales că le-am pregătit multe surprize dar şi o tombolă în care câştigătorii pot să intre în posesia unui echipament al echipei maghiare dar şi o minge cu semnăturile jucătorilor ambelor echipe.” ne-a dezvăluit Magyar Lorand, organizatorul evenimentului.

În amicalul de vineri nu vor lipsi nume mari ale echipei Ferenczvaros precum Ebedli Zoltán, Détári Lajos, Lipcsei Péter, Dragoner Attila, Milovanovic Dejan, Deszatnik Péter, Schultz Levente, Mátyus János, Vámosi Csaba, Horváth Ferenc, Horváth Károly , Kiss Zoltán, Szamosi Tamás, Balogh Tamás, Nyilasi Tibor dar şi Szenes Sándor jucător născut la Satu Mare, cel care a jucat atât la Olimpia cât şi la echipa din capitala Ungariei.De altfel Szenes va evolua o repriză la echipa sătmăreană şi cealaltă repriză la echipa “alb verzilor”.

Pe lista Olimpiei se regăsesc peste 60 de jucători din generații diferite printre ei, Keizer, Both, Naom, Sandu Matei, Didi Prodan, Gersternmaier, Fabian precum și antrenorul Emerich Jenei cel care a pregătit Olimpia pentru o scurtă perioadă la începutul anilor 80.

Mulţi dintre iubitorii fotbalului sătmărean văd partida de vineri ca un prolog la disputa dintre România – Ungaria, de pe 6 septembrie, meci care contează pentru preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2014.

[stextbox id=”custom” caption=”Ferencváros Budapesta, cea mai titrată echipă din Ungaria”]Ferencváros  Budapesta (Fradi cum o alintă fanii)  este una dintre cele mai importante echipe de club din Europa Centrală. A fost înființată la 3 mai 1899 în cartierul Ferencváros  din Budapesta, reuşind să câştige de-a lungul anilor 28 de titluri naţionale ale Ungariei și de 20 de ori Cupa. A câștigat de asemenea  Cupa Europei Centrale în anii 1928 și 1937 și Cupa Orașelor Târguri în 1965 după cum a mai disputat două finale, în 1968 Cupa Oraşelor Târguri şi în1975 Cupa Cupelor.[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu