Selecţionerul Greciei, Fernando Santos, a fost oaspete la Cluj în 2007!

Fernando Santos, alături de Ioan Andone, în Gruia / Foto: Dan Bodea

Puţină lume îşi mai aminteşte că Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos, mai pe scurt, Fernando Santos, selecţionerul portughez al naţionalei Greciei, adversara României în meciul de baraj pentru calificarea la turneul final al CM din Brazilia de anul viitor, a fost oaspetele clubului CFR Cluj.

Se întâmpla în vara lui 2007, mai exact în 21 iulie, când Fernando Santos a fost antrenorul lui Benfica Lisabona la meciul cu CFR Cluj, joc pe care organizatorii din Gruia l-au numit “meciul centenarului”. Ocazie cu care echipa antrenată, atunci, de Ioan Andone şi-a prezentat lotul pentru sezonul 2007-2008. Acel meci, a cărui lovitură de începere a fost dată de legendarii Eusebio şi Ilie Balaci, s-a încheiat egal, 2-2. Golurile feroviarilor au fost marcate de Dani şi Semedo, în timp ce pentru Benfica au punctat Rui Costa şi Cardozo.

Fernando Santos, care, ca şi fotbalist, a jucat fundaş dreapta, a antrenat doar în Portugalia, ţara natală (Estoril, Estrela Amadora, FC Porto, Sporting Lisabona, Benfica Lisabona) şi în Grecia (AEK Atena, Panathinaikos, PAOK Salonic) şi naţionala elenă, pe care a preluat-o în 2010.

Distribuie:

Postaţi un comentariu