Scrimă/ După patru ani de supremaţie, medalia de aur nu mai vine la Satu Mare

Clasări modeste pentru scrimerii sătmăreni la C.N de spadă seniori de la Constanţa

Complexul Sportiv Tomis din Constanţa găzduieşte astăzi şi mâine o nouă ediţie a Cupei României la spadă seniori.

La start s-au alininiat 45 de spadasini în proba individuală şi nouă formaţii, în cea pe echipe. Cele nouă cluburi care vor concura la malul mării sunt: CSA Steaua Bucureşti, CS Satu Mare, CSU Craiova, CSM Craiova, LPS Craiova, CSU Târgu Mureş, CSM Oradea, CSS1 Constanţa şi Farul Constanţa.

Porniţi ca mari favoriţi la câştigarea unei noi medalii de aur la individual, după ce patru ani la rând au confiscat cea mai înaltă treaptă a podiumului în Cupa României, scrimerii sătmăreni au decepţionat clasându-se pe locuri modeste. Astfel Adrian Pop, de cinci ori câştigător al Cupei României la spadă, a capotat în sferturi unde a fost învins de către Andrei Timoce, scor 15-13 iar ceilaţi scrimeri de la CS Satu Mare, Adrian Silaghi, Arkosi Bertalan şi Andrei Radu au pierdut în optimi.

Finala a fost câştigată de sătmăreanul Tardi Otto, care momentan concureză pentru CSU Târgu Mureş şi care a dispus în finală de Lucian Ciovică (CSM Oradea) cu scorul de 15-9. În finala mică Andrei Timoce (CSM Oradea) s-a impus în faţa lui Tatian Bolboceanu (CSM Craiova), scor 15-12.

“Sunt dezamăgit de aceste rezultate şi nu-mi pot explica această cădere a băieţilor. Probabil au venit prea relaxaţi la acest concurs şi au crezut că este suficient doar să se prezinte pentru a câştiga. Voi avea o discuţie serioasă cu ei când vom veni acasă însă până atunci sper să putem să ne mobilizăm şi să dregem busuiocul măcar în întrecerea pe echipe” ne-a declarat antrenorul Csiszar Francisc.

Sâmbătă se va desfăşura proba pe echipe.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu