Scrimă / Dolniceanu şi Brânză sunt lideri mondiali

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu este noul lider în Cupa Mondială, după bronzul cucerit la sfârşitul săptămânii, la Madrid

Scrimerii români Tiberiu Dolniceanu şi Ana Maria Brânză sunt lideri în clasamentul Cupei Mondiale a probei de sabie. Dacă pentru Brânză această poziţie nu este o noutate, sportivul în vârstă de 26 de ani, Tiberiu Dolniceanu a urcat în premieră pe locul întâi, graţie medaliei de bronz obţinute la sfârşitul săptămânii la Madrid.

20 de puncte a primit sabrerul român din partea Federaţiei Internaţionale de Scrimă, suficiente pentru a fi noul lider mondial al probei. Dolniceanu are după întrecerea de la Madrid 195 de puncte, şapte mai multe decât rusul Veniamin Reşetnikov şi 17 peste ocupantul poziţiei a III-a, campionul olimpic en-titre, ungurul Aron Szilagyi.

La feminin Ana Maria Brânză a fost eliminată în optimile de finală ale întrecerii de la Leipzig, din Germania, dar se menţine lider în clasamentul Cupei Mondiale cu 270 de puncte. Românca este urmată de maghiara Emese Szasz, cu 200 de puncte şi de rusoaica Anna Sivkova cu 189 de puncte.

În clasamentul pe echipe, la feminin România este pe locul trei în topul Cupei Mondiale, cu 304 puncte, după China, care a acumulat 388 de puncte şi Rusia, care are 358 de puncte. La masculin echipa de sabie a României se situează pe locul cinci în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 260 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu