Sarabanda antrenorilor continuă în Liga 1! 36 de tehnicieni au fost schimbați numai în acest sezon

Cristian Pustai (stânga) și Adrian Falub sunt doi dintre tehnicienii din Liga 1 care au antrenat câte două echipe în acest sezon / Foto: Dan Bodea

Liga 1 a devenit o sperietoare de antrenori. Aproape că nu este etapă în care să nu fie consemnată vreo schimbare de antrenor în fotbalul românesc de primă ligă. În cazul în care s-ar face un clasament al schimbărilor de antrenori principali, cu siguranță Liga 1 s-ar clasa pe primele locuri într-un top mondial. Dacă anii trecuți, media schimbărilor de antrenori era cam de un tehnician pe etapă, în actualul sezon s-a stabilit un record care poate numai în ligile inferioare ale fotbalului din lumea a patra mai poate fi întâlnit: 36 de schimbări de antrenori, după 28 de etape scurse din sezonul 2014-2015. Și cu siguranță vor mai fi schimbări în cele șase etape care au mai rămas de jucat.

Excepțiile

Doar două echipe nu și-au schimbat antrenorul cu care au început campionatul: Steaua, care continuă sezonul cu Costel Gâlcă și FC Botoșani, cu Leo Grozavu, care rezistă la gruparea moldavă de la începutul sezonului. O adevărată performanță în condițiile în care în acest sezon avem șase echipe cu câte 4 „principali” perindați pe banca tehnică (Dinamo, Astra Giurgiu, Rapid, Oțelul, FC Brașov, Ceahlăul Piatra Neamț), șapte echipe cu câte 3 antrenori (ASA Tg. Mureș, „U” Cluj, CFR Cluj, Viitorul, CSMS Iași, Petrolul, Gaz Metan Mediaș) și trei cu câte 2 tehnicieni principali (CS Univ. Craiova și Concordia Chiajna).

Au antrenat câte două echipe

Cât despre antrenori, sunt tehnicieni, cinci la număr, care au antrenat la câte două echipe în acest sezon – Adrian Falub (ASA Tg. Mureș și „U” Cluj), Florin Marin (Ceahlăul și Oțelul), Mihai Teja („U” Cluj, Dinamo), Marius Șumudică (Chiajna și Astra Giurgiu), Cristian Pustai (ASA și Rapid). De asemenea sunt tehnicieni în Liga 1 cu două mandate la aceeași echipă în acest sezon, demiși și apoi rechemați, chipurile, să redreseze corabia de la naufragiu, cum e cazul lui Adrian Szabo (FC Brașov) și Flavius Stoican (Dinamo).

Distribuie:

Postaţi un comentariu