Să ne amintim de Michael Klein

Volumul „Klein, căpitanul lui Lucescu”, purtând semnătura jurnalistului și cronicarului sportiv Nicolae Staniuc, va fi lansată, duminică, la Hunedoara

Au trecut 22 de ani de când sufletul lui Michael Klein a urcat la ceruri, însă, fostul căpitan al Corvinului Hunedoara şi al echipei naţionale de fotbal a României trăieşte şi azi în amintirea suporterilor şi a celor care l-au iubit şi l-au preţuit pentru caracterul său ireproşabil, pentru dăruirea cu care intra în teren.

Copiii ai căror model a fost, şi care între timp au devenit adulţi, ziariştii care au epuizat metaforele elogiind în cronicile lor activitatea lui Klein, şi toţi cei care, chiar dacă nu l-au cunoscut, s-au hrănit cu poveştile despre „Mişa”, sunt invitati să participe, duminică, de la ora 15.00, la lansarea volumului „Klein, căpitanul lui Lucescu”.

Evenimentul va avea loc în incinta Hotelului Rusca din Hunedoara. Cartea cuprinde o istorisire legendară, purtând semnătura jurnalistului și cronicarului sportiv Nicolae Stanciu. Scrisă în urmă cu mai bine de 10 ani, cartea a ajuns în tipar și datorită efortului fiicei marelui fotbalist, Dominique Klein, care, alături de prietenii dintotdeauna ai lui Mișa, Ioan Andone și George Mara, au făcut posibilă această apariție editorială, care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui microbist.

”Cartea aceasta este scrisă cu atât de mult suflet şi cu atât de mult respect faţă de ceea ce a fost acest om ca şi om, nu doar ca şi fotbalist încât am avut şi plăcuta supriză de a citi un interviu într-una dintre cronicile Domnului Stanciu, în care tata anunţa că în şase luni mă va avea pe mine”, a declarat Dominique Klein, fiica fostului fotbalist, într-un interviu a cărui poveste o veți putea citi pe larg în numărul viitor al Transilvania Reporter, de joi 5 februarie.

Lansarea volumului ”Klein, căpitanul lui Lucescu” face parte dintr-o serie de evenimente, care vor continua luni, 2 februaie, cu un marș comemorativ, având ca punct de întâlnire B-dul Dacia, colț cu Mihai Viteazu, din Hunedoara, iar de la ora 18.00 la stadionul de sub furnale, care poartă numele legendarului sportiv vor fi lansate lampioane și se va proiecta filmul ”Dominique și Michael Klein.

Distribuie:

Postaţi un comentariu