Rugby / Ultimul test, urmează SuperLiga

Cele două echipe de rugby ale Clujului, ”U” și CS Mănăștur s-au înfruntat întrun meci amical, ultimul înaintea debutului universitarilor în SuperLiga Națională / Foto: Dan Bodea

Cele două echipe de rugby ale Clujului, Universitatea şi CS Mănăştur au disputat, sâmbătă, un meci test, ultimul înaintea debutului în ediţia 2015 a SuperLigii Naţionale, pentru „Şepcilor roşii”. Partida s-a încheiat cu victoria alb-negrilor cu scorul de 77-0. Diferenţa de valoare şi de eşaloane competiţionale în care evoluează cele două grupări a fost net superioară elevilor lui Horea Hâmpea şi Ioan Teodorescu.

”U” a întâmpinat rezistenţă doar în primele 20 de mkinute de joc, după care balanţa s-a înclinat în favoarea echipei din SuprLigă, care a înscris 5 eseuri până la pauză. În ciuda caracterului amical al întâlnirii sportivii celor două echipe au oferit şi momente de încrâncenare spre deliciul spectatorilor prezenţi în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”.

„A fost un meci util pentru ambele formaţii şi era foarte important pentru echipa noastră, formată din jucători amatori să intre în contact cu rugbyul de mare performanţă, cu o echipă ce va evolua în SuperLigă. Scorul este unul normal şi reflectă diferenţa de valoare, dar trebuie precizat că noi nu am căutat să înscriem puncte, ci să exersăm anumite faze de joc în care încă suntem deficitari.

Puteam să dăm la buturi, să înscriem puncte, dar am ales să jucăm la mână şi să căutăm tuşe atunci când am avut această posibilitate. Le urăm mult succes colegilor noştri de la Universitatea Cluj în noua ediţie de campionat, şi sper să ne bucurăm împreună pentru un an foarte bun”, a declarat preşedintele CS Mănştur, Lorin Cantor.

Ediţia 2015 a SuperLigii CEC Bank va debuta pe 28 martie, acest an având o importanţă sporită în perspectiva participarii României pentru a opta oară consecutiv la turneul final al Cupei Mondiale de Rugby. Primul adversar al Universităţii Cluj va fi Dinamo Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu