Rugby / “U”, învinsă îm ultimul „sfert” la Baia Mare

"U" Cluj şi CSM Ştiinţa Baia Mare s-au întâlnit pentru a patra oară în acest sezon, de fiecare dată rugbyştii maramureşeni reuşind să se impună / Foto: Dan Bodea

Rugbyştii de la Universitatea Cluj au pierdut meciul restant din etapa a 4-a a sezonului regulat a SuperLigii Naţionale, scor 5-26 cu CSM Ştiinţa Baia Mare, însă, evoluţia alb-negrilor a fost una pe măsura campioanei en-titre. Pe un teren extrem de greu, jucătorii ambelor echipe au avut probleme serioase în mânuirea balonului, fap ce a dus la o mulţime de greşeli.

Gazdele au început foarte bine meciul şi au înscris primul eseu încă din minutul 3, prin Diniş, dar Samoa a ratat transformarea şi scorul a rămas 5-0 pentru maramureşeni până la finalul primei reprize. În actul secund clujenii au fost cei care au intrat mai motivaţi în teren şi au culcat balonul în terenul de ţintă al „Zimbrilor” în minutul 46, prin Roşu. Nici universitarii nu au reuşit să transforme încercarea.

A urmat un joc de uzură la capătul căruia rugbyştii de la Ştiinţa au reuşit să se desprindă în ultimul „sfert” al prioadei de joc. În minutul 59 gazdele au beneficiat de un eseu de penalitate transformat de Luke Samoa, şi băimărenii începeau să se desprindă pe tabela de marcaj (scor 12-5). Experienţa mai mare a gazdelor s-a concretizat şi mai evident în minutul 68 când Shamkaradze a reușit să înscrie al trelea eseu transformat încă o dată de Samoa.

La ultima fază de joc tot gazdele un înscris eseul cu numărul patru, care le-a adus astfel, și punctul bonus pfensiv, prin Fakaosilea. Ultimele puncte pe tabela de scor le-a pus Luke Samoa care a transformat ultima încercare a coechipierilor săi și a stabilit totodată scorul final: 26-5. Cu această victorie maramureșenii au egalat Steaua în fruntea clasamentului și mai au de disputat alte două partide restante.

Distribuie:

Postaţi un comentariu