Rugby / ”U” Cluj a terminat campionatul cu fruntea sus

Paul Petucher (foto, la balon) a luptat eroic în victoria cu Steaua (26-28) şi, alături de colegii lui de la "U" au salvat un campionat ce părea compromis / Foto: Dan Bodea

Duminică, în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca s-a tras cortina peste ediţia 2014 a SuperLigii Naţionale de rugby. ”U” a învins Steaua, scor 26-18, în ultimul meci al campionatului şi alb-negrii încheie competiţia pe poziţia a V-a, o traptă mai jos faţă de obiectivul iniţial.

Steaua a început mai bine partida şi a pus repede primele 3 puncte pe tabela de scor, 3-0, fructificând o lovitură de pedeapsă. A urmat replica, mai tăioasă ca niciodată, şi Van Vyk a culcat balonul în terenul de ţintă al oaspeţilor, la capătul unui atac foarte bine desfăşurat în banda dreaptă.

Ionuţ Dimofte a transformat şi scorul a devenit 7-3. După alte minute de dominare a universitarilor, bucureştenii comit o greşeală la 5 metri de propriul teren de ţintă şi arbitrul dictează eseu de penalitate, transformat impecabil de Dimofte (14-3).

Niacşu a ripostat, iar încercarea lui a fost tansformată de Lazăr. Până la pauză Ionuţ Dimofte a mai fructificat două lovituri de penalitate şi a dus scorul de 20-10. În partea a doua a meciului Ignea şi Lazăr au transformat în pncte loviturile de pedeapsă de care au beneficiat cele două echipe, după care a urmt eliminarea temporară a lui Dimofte şi Steaua a profitat înscriind prin Zamfir.

În minutul 63 Ignea a mai trimis odată balonul printre buturi stabilind astfel, scorul final 26-18. Univesitatea Cluj încheie astfel cu fruntea sus, un campionat ce părea compromis. Sezonul intern de rugby continuă însă, cu meciurile din Cupa României.

”U” Cluj face parte din grupa Moldova, alături de Poli Agro aşi şi CSM Bucovina Suceava şi sunt favoriţi la calificarea în faza sferturilor de finală a competiţiei, etapă în care va întâlni pe RCM Timişoara, sau Ştiinţa Baia Mare. Maramureşenii sunt noii campioni ai României, după ce s-au impus, sâmbătă, cu scorul de 25-19, în faţa Farului din Constanţa.

Medaliile de bronz ale întrecerii interne, ediţia 2014, le-au revenit foştilor campioni ai ţării, RCM Timişoara care a dispus în finala mică de Dinamo, cu scorul de 43-3.

Distribuie:

Postaţi un comentariu