Rugby / ”U” Cluj şi Dinamo au făcut spectacol în SuperLigă

Ionuţ Dimofte (foto, la balon) a avut o evoluţie foarte bună cu Dinamo, dar bucureştenii s-au impus cu 31-25, într-un meci din SuperLiga Naţională / Foto: Dan Bodea

Etapa a XII-a a SuperLigii Naţionale de rugby s-a încheiat duminică, odată cu meciul dintre Dinamo Bucureşti şi ”U” Cluj. Bucureştenii s-au impus cu scorul de 31-25, într-un meci care a avut două reprize distincte. În prima parte s-au evidenţiat transformeorii celor două echipe. Teodor Niţu a trims printre buturi primele două lovituri de pedeapsă şi a asigurat un uşor avantaj echipei gazdă, scor 6-0.

A urmat ieşirea la rampă a lui Ionuţ Dimofte cu două execuţii identice prin care a restabilit egalitatea. Cu o grămadă mult mai puernică „univesitarii” au pus presiune pe gazde însă, acelaşi Niţu a punctat până la pauză, tot din lovitură de pedeapsă. La doar câteva zeci de secunde de la reluarea partidei Dinamo a culcat balonul în terenul de ţintă al cljenilor, prin Kata Paula şi s-a declanşat spectacolul.

Până la finalul partidei s-au mai înscris alte 5 eseuri. Marius Lăcătuşu şi Haloia Feofaaki pentru Dinamo, respectiv Vasile Paraschiv, Ionuţ Dimofte şi Moala Leimoni pentru ”U”, care a obţinut la Bucureşti punctul bonus defensiv. Victoria îi menţine pe jucătorii de la Dinamo pe poziţia a VI-a a clasamentului SperLigii, cu 10 puncte, în vreme ce Universitatea rămâne pe locul 7, cu 6 puncte, clujenii având însă un meci mai puţin disputat.

„Am luat două eseuri pe greșeli tehnice individuale, ca la juniori, din repunere. Așa ceva este inadmisibil. În rest, băieții s-au dăruit, nu am nimic să le reproşedin din acest punct de vedere. Nu este nimic pierdut, vom juca în play-out meciul decisiv la Dinamo acasă, dar cu siguranță nu vom mai repeta greșelile de acum”, a declarat la finalul partidei Bogdan Cantor.

Etapa viitoare ”U” Cluj va întâlni, vineri, de la ora 18.00, pe Cluj Arena, campioana en-titre a României, RCM Timişoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu