Rugby / “U” Cluj s-a calificat în sferturile Cupei României

Rugby-ştii de la Universitatea Cluj au făcut instrucţie cu Poli Iaşi şi vor întâlni campioana României, CSM Ştiinţa Baia Mare, în sferturile Cupei României / Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 63-11, în faţa formaţiei Poli Agro Iaşi şi a câştigat astfel Grupa Moldova, din cadrul Cupei României la rugby. Meciul nu a avut practic istoric, echipa antrenată de Bogdan Cantor, Ioan Teodorescu şi Horea Hâmpea înscriind primele patru eseuri în mai puţin de 20 de minute de joc.

Ionuţ Mazăre de două ori, Diaconu şi Claudiu Curca au culcat balonul în terenul de ţintă al moldovenilor însă, niciuna dintre încercări nu a fost transformată. La 20-0 pentru universitari, gazdele au cedat nervos şi, în urma incidentului Pahonea de la Poli Iaşi şi McGrath Van Vyk de la “U” au văzut cartonaşul galben, lăsându-şi echipele în inferioritate numerică.

Clujenii s-au îndârjit şi până la pauza au mai inscris doua eseuri prin Romulus Boar şi Claudiu Curca. Ionuţ Mazăre a transformat una dintre cele două încercări şi la pauză s-a intrat la cabine la scorul de 32-0 pentru Universitatea. Revenit în teren după eliminarea temporară Pahonea a pus primele puncte pe tabelă în dreptul gazdelor, în urma unei lovituri de pedeapsă.

Pentru ca lucrurile să fie clare universitarii au mai culcat de două ori balonul în terenul de ţintă al gazdelor, prin Rotar şi Murgoci, iar Nicu Ignea a transformat ambele eseuri. La 46 – 0 în favoarea ardelenilor, gazdele au reuşit să înscrie şi ele singurul lor eseu în minutul 65, prin Giusca.

Alb-negrii nu au scăpat jocul de sub control şi până la ultimul fluier al arbitrului au mai înscris Nistor, Ignea şi McGrath, iar pentru Poli au mai înscris un dropgol, Pahonea. Universitatea Cluj câştigă Grupa Moldova şi merge în sferturile de finală ale competiţiei, fază în care vor întâlni campioana en-titre, CSM Ştiinţa Baia Mare. Până la meciul din sferturi clujenii ar trebui să mai joace un meci pe teren propriu cu CSM Bucovina Suceava.

Distribuie:

Postaţi un comentariu