Rugby / „U” Cluj – Poli Iaşi în sferturile Cupei

Rugny-iştii de la "U" vor da piept cu moldovenii de la Poli Agro Iaşi în sferturile Cupei / foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj va întâlni formaţia Poli Agri Iaşi în sferturile de finală ale Cupei României la Rugby, conform tragerii la sorţi care a avut loc, luni, la sediul Federaţiei Române de Rugby. Moldovenii nu sunt deloc o echipă necunoscută pentru rugby-iştii universitari clujeni, cele două grupări fiind în luptă directă în urmă cu două sezoane, pentru evitarea retrogradării din SuperLiga Naţională.

După un an petrecut în Divizia Naţională (al doilea eşalon valoric din România) ieşenii au promovat la finalul acestui sezon în SuperLigă astfel că, cele două formaţii vor fi din nou adversare şi la cel mai înalt nivel al sportului cu balonul oval. În aparenţă adversarul pare unul facil însă, antrenorul Bogdan Cantor este convins că gruparea din Moldova este mult mai puternică decât în urmă cu doi ani.

„În mare parte au aceaşi jucători cu care au retrogradat, iar în sport orice este posibil. Cupa României este o competiţie care are farmecul ei, în care orice se poate întâmpla. Trebuie să tratăm meciul cu maximă atenţie pentru a trece mai departe”, a declarat Cantor.

Meciul dintre „U” şi Poli Iaşi se va juca la Gura Humorului. Capul de afiş al sferturilor de finală este ţinut de confruntarea dintre Steaua (locul III în recent încheiata ediţie de campionat) şi RCM Timişoara, campioana ultimilor doi ani în România. CSM Ştiinţa Baia Mare va întâlni pe Farul constanţa, iar CSM Bucureşti pe RCM Bârlad. Meciurile se vor disputa într-o singură manşă, sâmbătă 16 noiembrie, pe teren neutru.

Distribuie:

Postaţi un comentariu