Rugby / ”U” Cluj pierde la CSM dar rămâne pe loc de play-off

"U" Cluj şi CSM BUcureşti au oferit spectacol rugbystic pe Stadionul Olimpia din Bucureşti, gazdele impunându-se clar în final, cu scorul de 29-12 / sursa foto: frr.ro

Rugbyştii de la Universitatea Cluj au înregistrat al treilea eşec din actuala ediţie a SuperLigii Naţionale, scor 12-29, în compania CSM-ului din Bucureşti, în meciul disputat pe Stadionul Olimpia, gazda formaţiei finanţate de primăria capitalei.

Înfruntarea a început practic de la 0-7 pentru clujeni care au fost surprinşi foarte repede de echipa gazdă, Surugiu culcând balonul în terenul de ţintă al universitarilor, încă din minutul 2. Filip a transformat şi alb-negrii au început să joace. Departe de a fi intimidaţi de reuşita CSM-ului, sportivii pregătiţi de Bogdan Cantor şi Ioan Teodorescu au echilibrat disputa însă, au ratat o lovitură de pedeapsă prin Ionuţ Dimofte şi şansa de a pune primele puncte pe tabela de marcaj.

Superioritatea grămezii clujene s-a făcut simţită când ardelenii şi-au împins adversarii până în terenul de ţintă, iar Răzvan Ailenei a culcat balonul şi Dimofte a transformat fără emoţii. În finalul primei reprize au apărut şi primele accidentări, Dănuţ Gheţa fiind obligat să părăsească terenul după o contuzie puternică.

Cu patru minute înainte de pauză Stătulescu înscrie al doilea eseu pentru gazde, după o serie de greşeli în defensiva universitarilor, Filip transformă şi scorul la pauză devenea 14-7 pentru CSM. Surprinşi de disciplina tactică şi dăruirea clujenilor, rugbyştii de la CSM au încercat să se distanţeze din orice oportunitate, Filip reuşind să aducă încă 3 puncte din cele două lovituri de penalitate de care a beneficiat şi a dus scorul la 17-7.

Au urmat o nouă perioadă de joc favorabilă Universităţii, concretizată prin eseul înscris de Ionuţ Mazăre, din minutul 55 însă, transformarea a fost ratată de Nicu Ignea, tot el irosind oportunitatea de a readuce gruparea universitară în joc, după o nouă ratare, lovitură de pedeapsă, în minutul 65.

Lipsiţi de şansă în fazele menţionate, rugbyştii de la ”U” au fost surprinşi pe contraatac şi Filip a culcat pentru a treia oară balonul în terenul de ţint, reuşind astfel desprinderea pe tabela de scor 24-12. Când toată lumea aşteptat ultimul fluier al arbitrului Vlad Iordăchescu gazdele au înscris şi cel de al patrulea eseu, care le-a adus şi punctul bonus ofensiv, netransformat de Filip, iar scorul final a fost de 29-12 şi CSM obţine al doilea succes stagional.

După trei etape disputate Universitatea Cluj se situeză pe locul 6, care asigură prezenţa în play-off-ul SuperLigii Naţionale şi va disputa următoarea partidă în data de 26 aprilie, acasă, cu Dinamo Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu