Rugby / ”U” Cluj a dat „omul meciului”, RCM Timişoara 5 eseuri

Rugbyştii de la "U" nu au făcut faţă vântului puternic şi ploii torenţiale şi au cedat cu 11-33 meciul disputat în faţa campioanei României, RCM Timişoara

Ultimul meci al etapei a VI-a a SuperLigii Naţionale de rugby le-a adus faţă în faţă pe RCM Timişoara, campioana en-titre a României, şi pe ”U” Cluj, poate cea mai ghinionistă echipă a acestei ediţii de campionat. Bănăţenii şi-au valorificat din plin avantajul terenului propriu şi s-au impus cu scorul de 33-11 însă, scorul final nu reflectă câtuşi de puţin realitatea din teren.

Cu o echipă indiscutabil mai omogenă, campioana ţării a început tare partida şi a reuşit să profite de trei mingi degajate neinspirat de Ionuţ Mazăre şi a culcat de tot atâtea ori balonul în terenul de ţintă al universitarilor, prin Jack Umaga, Steve Shennan şi Daniel Carpo. În ciuda avantajului afişat de tabela de scor în favoarea gazdelor, clujenii nu au cedat şi au ieşit la joc reuşind să domine minute bune pe RCM.

Ionuţ Mazăre a pus trei puncte pe tabelă după o lovitură de pedeapsă însă, a ratat alte două nereuşind să reducă din handicap. Trebuie menţionat că ratarea loviturilor de pedeapsă şi a transformărilor celor două echipe a fost influenţată de vântul foarte puternic şi rafalele de ploaie.

După o perioadă de joc foarte bună a universitarilor, bănăţenii reuşesc cel de al patrulea eseu, prin Randall Morisson şi scorul la pauză era de 26-3. În partea a doua a meciului echipa lui Bogdan Cantor şi Ioan Teodorescu a fost superioară campioanei României şi a reuşit să culce balonul în terenul de ţintă prin Cristian Murgoci, desemnat la finalul partidei „Omul meciului”, adic[ cel mai bun juc[tor de pe teren, de către oficialii Federaţiei Române de Rugby delegaţi la meci.

„Este pentru prima dată de când joc eu în SuperLigă când obţin acest premiu însă, rezultatul final umbreşte bucuria acestei recunoaşteri. Încă nu sunt la potenţialul meu maxim dar voi munci şi mai mult pentru a răsplăti încrederea antrenorilor şi a coechipierilor”, a declarat Murgoci.

Ionuţ Mazăre a redus mai apoi diferenţa în urma unei lovituri de pedeapsă însă, şi în această repriză secundă uvertura Universităţii a ratat alte două astfel de penalităţi. Timişorenii, surprinşi de jocul curajos al alb-negrilor au avut totuşi forţa să se desprindă pe tabela de marcaj la ultima fază a meciului, când au reuşit şi cel de al 5-lea eseu prin Marian Gorcioaia.

„Începutul mai slab de meci şi greşelile pe care le-am comis sunt cauza acestei diferenţa de scor. Au fost momente în care băieţii nu au respectat planul tactic stabilit înainte de meci şi am făcut cadou Timişoarei 21 de puncte. Repriza a doua a fost una foarte bună, din păcate nu am reuşit să întoarcem rezultatul. Felicit echipa pentru atitudine şi curaj”, a punctat tehnicianul Universităţii Cluj, Bogdan Cantor.

După şase etape ”U” se situează pe poziţia a VI-a a clasamentului cu 5 puncte, iar etapa viitoare va întâlni, pe teren propriu, pe vicecampioana României, CSM Ştiinţa Baia Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu