Rugby / “U” Cluj a cedat greu în faţa Stelei

Căpitanul și internaționalul Universității Cluj, Csaba Gal (foto, la balon) a fost omul meciului în înfrângerea lui ”U” (13-17) în fața Stelei / Foto: Dan Bodea

Etapa a treia a SuperLigii Naţionale de rugby a programat, vineri dimineaţa, partida dintre Universitatea Cluj şi Steaua Bucureşti, o confruntare de tradiţie din sportul cu balonul oval din ţara noastră. Disputat la o oră mai puţin potrivită (9.30) meciul a fost extrem de încrâncenat, dar şi spectaculos deopotrivă. Oaspeţii s-au impus la final cu scorul de 17-13, însă, evoluţia celor două grupări s-a ridicat la un bun nivel tehnic şi tactic.

Inferiori în grămadă, oaspeţii au ştiut să gestioneze foarte bine jocul unu la unu, şi au profitat de câteva nesincronizări pe faza defensivă a alb-negrilor. Steaua a înscris singurele eseuri ale meciului încă din prima repriză, distanţându-se la 14-0.

A urmat revenirea aredelenilor care au pus stăpânire pe joc, iar la ultima fază a primului act au obţinut un eseu de penalizare, după ce roş-albaştrii au ridicat de trei ori la rând grămada. La pauză scorul a fost 7-14. Imediat după reluare Nicu Ignea a trimist printre buturi o lovitură de pedeapsă şi a redus diferenţa pe tabela de scor, 10-14. Conştienţi de valoarea şi forţa clujenilor, steliştii au mai pus 3 puncte repede pe tabelă, dintr-o lovitură de pedeapsă.

Din acelaşi procedeu a punctat şi Ignea pentru 13-17, acesta fiind şi scorul final al meciului. Cel mai bun jucător al disputei a fost declarat căpitanul şi internaţionalul Universităţii, Csaba Gal. În precedentele două etape Universitatea Cluj a pierdut 14-16, în deplasare cu Dinamo, şi s-a impus cu 23-22, în deplasare la CSM Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu