Rugby / Ştiinţa Baia Mare se întăreşte

Philip Falamoe (foto, în albastru) este unul dintre cei mai constanţi rugby-işti din lotul fostei campioane Ştiinţa Baia Mare

Vicecampioană a României în ultimele două sezoane de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a început campania de “întărire” a lotului. Astfel, Philip Tuigamala Falamoe şi Sean Morell au semnat noi angajamente cu gruparea “zimbrilor” din Maramureş.

Jucător neozeelandez cu origini samoane Falamoe Tuigamala Philip s-a născut la data de 23 mai 1990, are 1, 65 metri înălţime, 95 kilograme greutate şi joacă pe postul de mijlocaş la grămadă.

Falamoe a fost achiziţionat de Ştiinţa Baia Mare în luna martie a acestui an, iar ultima echipă de club la care a evoluat, înainte să semneze cu Ştiinaţa, a fost Western Pioneers din Noua Zeelanda.

Sportivul este component al echipei naţionale de rugby în 7 a statului Samoa alături de care a participat în ultimul sezon de IRB Sevens Series.

Cel de al doilea sportiv, Sean Morrell, evoluează la Baia Mare din 2011. Este născut în Fiji şi rezident în Noua Zeelanda, unde a început să practice rugby-ul încă de la vârsta de 15 ani.

Morrell are 1, 89 m înălţime, 99 kg şi este jucător de linia a treia. Oficialii echipei CSM Ştiinţa au anunţat recent că intenţionează să mai transfere încă patru jucători, doi din campionatul intern şi doi din străinătate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu