Rugby / “Stejarii” şi-au făcut norma de eseuri

Echipa națională de rugby a României a bifat o nouă victorie în fața Spaniei, scor 29/8, în Cupa Europeană a Națiunilor / Foto: Dan Bodea

Echipa naţională de rugby a României a câştigat, sâmbătă, cu scorul de 29-8, confruntarea cu reprezentativa Spaniei. Meciul a contat pentru etapa a doua a Rugby Europe Championship şi  fost găzduit de Cluj Arena. În faţa unui public mai puţin numeros, dar de calitate, rugby-ştii românia au trebuit să se întrebuinţeze serios pentru a se impune în faţa „Leilor”.

Ibericii au pus primele puncte pe tabela de marcaj din lovitură de pedeapsă însă, „Stejarii” au reacţionat foarte bine şi au culcat pentru prima dată balonul în terenul de ţintă al Spaniei prin Adrian Apostol însă, Calafeteanu ratează transformarea şi scorul rămâne 5-3.

Românii au continuat să fie extrem de motivaţi în pachetul de înaintare şi şi-au dominat adversarul la acest capitol. De altfel, în urma unei astfel de faze Viorel Lucaci a înscris al doilea eseu, transformat de această dată de Calafeteanu şi scorul pauzei a fost 12-3.

În prima parte a actului secund meciul a fost extrem de echilibrat, iar ibericii au reuşit să înscrie singura lor încercare prin Guillaume Rouet. În minutul 57 arbitrul irlandez al întâlnirii a arătat singurul cartonaş galben al meciului şi, în superioritate numerică „Stejarii” nu au mai putut fi opriţi.

Ursache şi Sîrbe (de două ori) au fost marcatorii celorlalte 3 eseuri ale României, ultimul transformat de Dumbravă. În urma acestei victorii „Stejarii” au obţinut şi punctul Bonus ofensiv şi au deja 10 puncte după primele două meciuri din Cupa Europeană a Naţiunilor. Etapa viitoare România va evolua în deplasare, în compania Rusiei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu