Rugby / Rugbyştii de la ”U” au meci greu cu Farul

Rugbyştii de la "U" vor să cucerească primele puncte din noul sezon de SuperLigă în faţa Farului, sâmbătă, de la ora 17.00, pe Cluj Arena / FOTO: Dan Bodea

Etapa a doua a SuperLigii Naţionale de rugby programează sâmbătă, pe Cluj Arena, meciul dintre ”U” Cluj şi Farul Constanţa, una dintre confruntările de tradiţie ale sportului cu balonul oval din ţara noastră. Readuşi cu picioarele pe pământ, după 7-34 cu Steaua, rugbyştii pregătiţi de Bogdan Cantor şi Ioan Teodorescu sunt conştienţi de importanţa înfruntării cu echipa dobrogeană, pe care nu au mai învins-o din 2008.

Mai mult, de când s-a trecut la formatul SuperLigii Naţionale, universitarii au suferit şase eşecuri din tot atâtea meciuri disputate în compania „marinarilor”.

„Am trecut peste episodul Steaua, am lucrat mult la mentalul jucătorilor noştri şi sunt convins că putem obţine primele puncte din acest sezon. Trebuie să abordăm meciul cu Farul ca o echipă profesionistă şi atunci sunt convins că munca noastră de la antrenamente îşi va arăta roadele. Am răvăzut împreună cu echipa meciul cu Steaua, am văzut toţi unde am greşit şi împreună cu Teo (Ioan Teodorescu n.a.) am lucrat la antrenamentele din această săptămână să eliminăm aceste imprefecţiuni. Va fi un meci dificil cu Farul dar  trebuie să-l abordăm, ca de altfel toate celelalte meciuri, la victorie”, a declarat antrenorul Bogdan Cantor care a fost completat de colegul său de pe banca tehnică a universitarilor.

„Nu e un capăt de ţară că am pierdut la Steaua. Cred că în repriza secundă am rueşit să ne scoatem în evidenţă punctele forte şi chiar am câştigat această repriză cu 7-5. Mai trebuie să lucrăm la omogenizarea echipei, iar vârful de formă îl vom atinge în partea a doua a sezonului regulat. Meciul cu Farul l-am pregătit foarte bine, vom încerca să facem un joc cât mai bun şi să câştigăm primele puncte din acest sezon. Stăm bine atât fizic, cât şi psihic”, a adăugat Ioan Teodorescu.

Pentru acest meci antrenorii Universităţii vor opera nu mai puţin de cinci schimbări în primul 15, faţă de confruntarea din Ghencea. Partida dintre “U” Cluj şi Farul constanţa este programată sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 17.00, pe Stadionul Cluj Arena şi va fi transmis în direct de nu mai puţin de 3 (!) posturi de televiziune.

Distribuie:

Postaţi un comentariu