Rugby / România – Spania, meciul care ne duce la Cupa Mondială

Pe 1 februarie rugbyştii români au trecut fără probleme, scor 24-0, de Portugalia, pe Cluj Arena, sâmbătă, 22 februarie, pe acelaşi stadion Stejarii pot obţine matematic calificarea la Cupa Mondială din Anglia / FOTO> Dan Bodea

Echipele naţionale de rugby ale României şi Spaniei se întâlnesc la Cluj-Napoca, sâmbătă, 22 februarie, într-o partidă din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor (CEN), competiţie care reprezintă şi un criteriu de calificare la Cupa Mondială de anul viitor din Anglia.

Neînvinşi în actuala ediţie a CEN Stejarii pornesc favoriţi în confruntarea cu Spania, iar o victorie în confruntarea de pe Cluj Arena este echivalentă cu cea de a opta prezenţă a României la turneul final al Cupei Mondiale. Victoriile înregistrate în precedentele două partide din acest an, 24-0 cu Portugalia, la Cluj, şi 34-3, în deplasare, cu Rusia, îi dau încredere căpitanului Mihai Macovei, care vrea să sărbătorească alături de clujeni calificarea în Anglia.

„În primul rând e foarte bine că am scăpat de zăpadă şi vom juca pe un gazon normal. Sunt convins că echipa Spaniei va încerca să ne pună probleme dar, eu îmi doresc să sărbătorim alături de clujeni şi de ardeleni o nouă calificare la Cupa Mondială. Îi aşteptăm pe suporteri în număr cât mai mare la stadion să ne bucurăm împreună”, a declarat Macovei.

Şi antrenorul Stejarilor, Lynn Howells şi-a dezvăluit obiectivul personal. „Spania e o echipă dificilă, am analizat rezultatele obţinute de România în confruntările cu Spania, am pierdut acum doi ani un meci contra lor însă, am câştigat în tur şi acest lucru ne dă încredere. Ne luptăm cu Georgia pentru câştigarea Cupei Europene a Naţiunilor şi vrem să mergem la Cupa Mondială de pe locul întâi”, a punctat Lynn Howells.

Meciul dintre reprezentativele României şi Spaniei se va disputa sâmbătă, 22 februarie, de la ora 14:30, pe Cluj Arena. Preţul tichetelor este de 10 lei pentru adulţi, 1 leu pentru copii şi tineri până în 18 ani, respectiv 50 de lei la sectorul VIP.

Distribuie:

Postaţi un comentariu