Rugby / Primul antrenament în noul an. Foto

Rugby-ştii de la CS Mănăştur şi-au început pregătirile pentru sezonul 2015 în care îşi propun să evolueze în Divizia Naţională / Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de rugby CS Mănăștur a efectuat, duminică, primul antrenament oficial din noul an. Formată din jucători români și francezi, a doua echipă de rugby a Clujului a terminat sezonul precedent (primul din, deocamdată, scurta ei istorie) pe poziția a doua în seria Vest a Diviziei A, iar pentru 2015 oficialii echipei vor încerca înscrierea acesteia în Divizia Națională, al doilea eșalon valoric din România.

”Depindem foarte mult de sponsori, rugby-ul fiind un sport destul de costisitor însă, suntem în discuții cu mai mulți potențiali sponsori și sperăm ca lucrurile să se așeze în așa fel încât să putem participa cu succes în Divizia Națională. Avem alături de noi finanțatorul care ne-a susținut și în sezonul precedent, dar e nevoie de un buget mai mare fiindcă vorbim de o divizie superioară”, a declarat președintele Lorin Cantor.

La prima ședință de pregătire din noul an, desfășurată în premieră pentru rugby-ul clujean în Sala Sporturilor ”Horia Demian”, a fost prezent și fostul internațional Bogdan Voicu, acesta urmând să fie legitimat la CS Mănăștur. ”Pentru noi este o onoare și o mândrie să avem alături de noi două legende ale rugby-ului clujean. În toamnă ni s-a alăturat Cristi Săuan (fost internațional al României n.a.), acum Bogdan Voicu, este fantastic. Sunt doi jucători care au evoluat la Cupa Mondială pentru România, iar noi avem multe de învățat de la ei”, a adăugat Felix Benard, căpitanul echipei.

La finalul antrenamentului Benard și Voicu i-au oferit fotoreporterului Transilvania Reporter, Dan Bodea (unul dintre cei mai experimentați jurnaliști de sport din Cluj n.a.), un tricou cu însemnele echipei, pentru contribuţia acestuia la promovarea sporului clujean.

În perioada următoare echipa se va pregăti pe plan local, iar în luna februarie, în funcţie de programul stabilit de antrenorul Mircea Nistor, rugby-ştii de la CS Mănăştur vor efectua un cantonament montan, iar pe data de 7 martie echipa va disputa primul amical internaţional în compania formaţiei Budapesta Exiles.

Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu