Rugby / Pase amicale cu Excelenţa Sa Philippe Gustin

Excelenţa Sa Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România, a primit daruri de la căpitanii Cristian Podea ("U" Cluj) şi Felix Benard (CS Mănăştur), în cadrul întâlnirii amicale de promovarea a rugbyului clujean

La iniţiativa Centrului Cultural Francez din Cluj-Napoca şi a oficialilor echipei de rugby ”U” Cluj, ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, împreună cu staful său, a avut o întâlnire oficială cu reprezentanţii echipei universitare şi a celor de la echipa de rugby tineret a “U” Cluj, CS Mănăştur, alcătuită preponderent din studenţi francezi. Căpitanul nou înfiinţatei echipe de tineret, Felix Benard, a fost ghidul ambasadorului Philippe Gustin, alături de care au efectuat un tur al stadionului Cluj Arena, gazda meciurilor echipei universitare în SuperLiga CEC Bank.

„A fost o mare plăcere să întâlnesc echipa francofonă de rugby de la Cluj, reflectare a prieteniei între ţările noastre. Clubul Universitatea Cluj  poartă cu sine valorile angajamentului şi ale solidarităţii, atât de dragi frumosului sport care este rugby-ul. În calitate de Ambasador al Franţei, este o adevărată satisfacţie să văd implicarea tinerilor studenţi francezi în această comunitate sportivă. În fine, vizita pe stadionul Cluj Arena, reuşită arhitecturală, a confirmat încă o dată dinamismul sportiv şi cultural al acestui oraş”, a declarat Excelenţa Sa Dl. Philippe Gustin, Ambasadorul Franţei în România.

Întâlnirea o continuat cu o întrevedere a administratorilor Cluj Arena şi oaspeţii acestui eveniment, ocazie cu care căpitanii celor echipe Cristian Podea (”U” Cluj) şi Felix Benard (CS Mănăştur) au oferit ambasadorului Philippe Gustin produse promoţionale cu însemnele echipei de rugby ”U”, în semn de apreciere pentru colaborarea dintre Centrul Cultural Francez şi gruparea universitară.

„Nu trebuie să uităm că rugby-ul a fost adus în România de studenţii francezi, iar legăturile dintre România şi Franţa au fost foarte bune. Există şi o strânsă legătură între echipele noastre <U> şi CS Mănăştur şi Centrul Cultural Francez şi suntem mândri că am reuşit să stabilim această legătură care, sunt convins că va aduce beneficii pentru toate părţile implicate. A fost o întâlnire amicală, în care am discutat despre sport în general şi rugby în particular, dar şi despre alte aspecte care ţine de această colaborare”, Lorin Cantor, manager executiv al echipei de rugby ”U” Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu