Rugby / O repriză de coșmar pentru ”U”

Etapa a V-a a SuperLigii Naționale de rugby a programat, sâmbătă, meciul dintre Universitatea Cluj și fosta campioană a României, Timișoara Saracens RCM. Bănățenii și-au arătat intențiile ofensive încă din minutul 2, când Calafeteanu a pus pe tabelă primele 3 puncte din lovitură de pedeapsă.

Clujenii au replicat imediat și, în urma unei tușe s-a format molul împins foarte bine de gazde care au dus balonul aproape de terenul de țintă al oaspeților de unde Cristian Murgoci a înscris primul eseu al partidei. Ionuț Dimofte a transformat încercarea colegului său și scorul devenea 7-3.

A fost ultima realizarea importantă a universitarilor în prima repriză în care oaspeții au înscris prin Shennan de două ori, Rus, Zaharia, Tangimana și Rose, nu mai puțin de 6 eseuri, cinci dintre ele fiind și transformate de Calafeteanu. Scorul la pauză a fost așadar 7-43.

În actul secund, antrenorii alb-negrilor au fost inspirați și au efectuat o serie de modificări în primul 15, fapt ce a dus la o dominare clară a Universității. McGrath a reușit să înscrie un nou eseu, transformat și de această dată de Dinmofte.

Până la final au punctat și bănățenii, prin Burcea, dar încercarea nu a fost tranformată, astfel că, Universitatea Cluj a câștigat cea de a doua repriză dar nu și meciul. ”E o înfrângere dureroasă, la noi acasă, unde ne așteptam să avem altă atitudine și altfel să vedem meciul. Am intrat și un pic cu modificări în lot pentru a vedea și a pregăti mult mai bine meciul cu Dinamo.

Nu mă deranjează neapărat scorul, campionatul e lung, dar la noi aici, unde transpirăm acasă și se fac sacrificii, aștept să îi văd cu mai multă atitudine în teren. Timișoara ne-a dominat la toate capitolele, din primul minut până în ultimul, au fost clar superiori astăzi și felicitări lor”, a declarat managerul Universității Cluj, Bogdan Cantor.

Rugby-știi clujeni se pregătesc acum pentru disputa cu eterna rivală, Dinamo, prograată la sfâritul săptămânii viitoare (2 mai) acasă, pe terenul din Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganiu”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu