Rugby / Meci cu 7 eseuri şi puncte bonus pentru fiecare echipă

"U" Cluj a terminat sezonul regulat al SuperLigii Naţionale pe ultimul loc, dar se luptă cu Steaua şi Dinamo pentru un loc în play-off / Foto: Dan Bodea

Ultima etapă a sezonului regulat din SuperLiga Naţională de rugby le-a adus faţă în faţă pe CSM Ştiinţa Baia Mare şi ”U” Cluj, adică liderul la zi din clasamentul SuperLigii şi „lanterna roşie” a campionatului. Maramureşenii au câştigat cu 31-24. Antrenorii ambelor echipe au ales să trimită în teren jucători care au evoluat mai puţin în acest sezon.

Eugen Apjok (CSM Ştiinţa) pentru că are un lot numeros şi a ţinut să-i vadă la treabă pe toţi componenţii, Bogdan Cantor şi Ioan Teodorescu au fost forţaţi să improvizeze din cauza numeroaselor accidentări. Gazdele au înscris primul eseu încă din minutul 5, prin Cătună, iar Brooks a transformat ducând scorul la 7-0.

Universitarii au ripostat prin Van Vyk Mc Grath care a culcat balonul în terenul de ţintă al vicecampionilor, în minutul 11. Nicu Ignea a ratat transformarea, dar s-a revanşat un sfert de oră mai târziu când a punctat din lovitură de pedeapsă şi a adus Universitatea în avantaj, scor 7-8. Hihetah a înscris eseu pentru Baia Mare în minutul 28 şi a readus gazdele în avantaj, scor 12-8.

A urmat o perioadă bună pentru clujeni, iar Ignea a trimis printre buturui două lovituri de pedeapsă aducându-şi din nou echipa în avantaj, 12-14. Până la pauză însă, tot maramureşenii au fost cei care au înscris prin veteranul Diniş, eseu în minutul 40 şi alte două puncte în urma transformării lui Brooks. Astfel, la pauză CSM Ştiinţa Baia Mare conducea cu scorul de 19-14.

La cinci minute de la reluare Hihetah a înscirs un nou eseu pentru băimăreni, iar Brooks a transformat. Universitatea a revenit în joc graţie reuşitei lui Paul Petucher, eseu în minutul 59 şi a transformării lui Ignea. Pe final de meci Dinis a mai înscris un eseu pentru CSM Ştiinţa, al cincelea, aducând astfel, punctul bonus ofensiv pentru gazde, iar lovitura de pedeapsă materializată de Ionuţ Mazăre pentru ”U” le-a adus clujenilor un “punct bonus de moral”.

Scor final CSM Ştiinţa Baia Mare – Universitatea Cluj 31-24 şi gazdele termină neînvinse sezonul regulat, pe prima poziţie a clasamentului. ”U” Cluj va evolua în faza play-out a campionatului în compania echipei Dinamo, sâmbătă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu