Rugby / Ionuţ Mureşan de la „U”, „furat” de campioana RCM

Ionuţ Mureşen (foto, în săritură) este un produs al şcolii clujene de rugby, "antamat hoţeşte" de campioana RCM Timişoara

Nici nu s-a încheiat bine sezonul intern de rugby şi marile echipe din SuperLiga Naţională au început deja tatonările în vederea achiziţionării jucătorilor de valoare din ţară. Este  şi cazul lui Ionuţ Mureşan, legitimat la „U” Cluj, încă unul dintre juniorii de mare perspectivă ai rugby-ului românesc. Jucătorul de lini a II-a a universitarilor ar fi semnat deja cu campioana ultimilor doi ani, RCM Timişoara, însă banaţenii sunt acuzaţi că nu au jucat corect.

Cantor: „Nu au fost corecţi”
Ionuţ Mureşan A deprins tainele sportului cu balonul oval la Clubul Sportiv Arieşul Mihai Viteazu iar din luna ianuarie a acestui an a făcut saltul spre prima echipă a Universităţii Cluj. Este încă junior şi monitorizat de echipa tehnică a lotului naţional de tineret al României, fiind considerat unul dintre cele mai mari talente din această disciplină spotivă.

Datorită concurenţei extrem de ridicate la Universitatea Cluj, pe postul pe care joacă, Mureşan a fost împrumutat în sezonul trecut la Ştiinţa Petroşani, unde clujeanul a avut evoluţii apreciate de toată lumea. În această iarnă ar fi trebuit să revină la „U” dar a ales să rămână la Timişoara unde este dorit insistent de noul antrenor al campioanei RCM, sud-africanul Danie de Villiers. Oficialii Universităţii sunt nemulţumiţi de modul în care au procedat cei de la Timişoara pe care îi acuză de „hoţie”.

„Mureşan va rămâne la Timişoara dacă bănăţenii vor plăti măcar grila de formare a jucătorului. Ionuţ (Ionut Mureşan n.a.) este tânăr, uşor de influenţat şi a căzut în acest păcat al banilor. Cei de la RCM i-au promis un salariu mai bun şi jucătorul a cedat însă, nu au fost corecţi. Trebuia să ne contacteze şi să discutăm, i-am fi dat drumul pentru că noi suntem acoperiţi în linia a II-a, dar ei l-au convins să semneze şi acum susţin că este în probe, ca să nu aibă probleme, pentru că Mureşan este sub contract cu noi”, a explicat managerul Universităţii Cluj, Lorin Cantor.

Pentru a-şi asigura serviciile lui Ionuţ Mureşan, RCM Timişoara va fi obligată să plătească aproximativ 3.000 de euro, grila de formare a jucătorului.

Zece echipe în SuperLigă
În aceste zile se discută la Federaţia Română de Rugby (FRR) posibilitatea ca din sezonul viitor în SuperLiga Naţională să evolueze 10 echipe. Astfel, Dinamo Bucureşti retrogradată în liga secundă după ce a terminat pe ultimul loc (7) în campionatul trecut, va fi reprimită în elita rugby-ului românesc, alături de nou promovatele Poli Agri Iaşi şi Stejarul Buzău.

Pentru a completa primul eşalon, a 10-a poziţie ar putea fi „oferită2 unei selecţionate a Republicii Moldova. Deocamdată intenţia oficialilor FRR este în stadiu de proiect urmând ca reprezentanţii celor şapte cluburi care au evoluat în precedenta ediţie a SuperLigii, plus cei ai celor două nou promovate, Poli Iaşi şi Stejarul Buzău, să-şi exprime părerea vis a vis de acest deziderat.

„Nu pot să spun nimic despre acest lucru pentru că nu s-a stabilit nimic la nivel de federaţie”, a comentat Lorin Cantor, manager executiv al echipei „U” Cluj.

Până să se stabilească o eventuală nouă componenţă a SuperLigii, jucătorii de la Universitatea continuă să se pregătească pe plan local urmând ca în aproximativ o săptămână să intre în vacanţă până în luna ianuarie când va fi planificată reunirea lotului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu