Rugby feminin / “U” Cluj cu gândul la titlul de campioană

Foto: Dan Bodea

Rugbystele de la “U” Cluj au încheiat pe locul unu primul turneu al sezonului 2015 al campionatului național de rugby în 7. În jocurile rundei întâi din prima grupă valorică, etapă desfășurată la Zlatna, echipa antrenată de profesorul Sergiu Pop a câștigat ambele meciuri, 17-7 cu Agronomina București și, oarecum neașteptat, scor 28-7 meciul cu CS Politehnica Iași, campioana en-titre. A fost prima victorie a echipei clujene în cei patru ani de dueluri directe cu multipla campioană a României.

“Am obţinut o victorie surprinzătoare cu Poli Iaşi, echipă cu care ne batem de patru ani pentru primul loc. În sfârşit, după multă, multă  muncă, am reuşit să obţinem o victorie importantă în faţa lor. Chiar dacă am încheiat etapa pe primul loc, trebuie să ne aşteptăm de acum la meciuri din ce în ce mai grele”, a declarat antrenorul Sergiu Pop pentru site-ul oficial al clubului Universitatea Cluj.

Înființată acum patru ani, echipa de rugby fete U Cluj a fost mereu printre protagoniste, reușind trei clasări pe podiumul de premiere – locul 2 in 2012, locul 3 in 2013, locul 2 in 2014, atât în campionat cât și în Cupa României. Conștient că grel abia acum începe, Sergiu Pop speră să mențină steagul sus și la celelalte turnee. “Ținând cont că abia a trecut prima etapă din cele nouă programate, e greu de spus care sunt șansele pentrul locul 1. Cred că la fel ca în ultimii ani ne vom bate cu Poli Iași, care este campioană încă înainte să ne înființăm noi. Acum am câștigat, dar sunt sigur că meciurile următoare vor fi mult mai grele pentru că echipele se vor mobilize mult mai bine contra noastră”.

Etapele următoare vor avea loc în 16 mai (București), 30 mai (Iași), 20 iunie (Constanța), Clujul urmând să găzduiască abia în toamnă, undeva prin luna octombrie, două turnee, atât în campionat cât și în Cupa României. În vară, șapte rugbytse de la “U” Cluj, Irina Hîrjete, Alina Dincă, Linda Matei, Bianca Crișan, Roxana Ilieș, Anca Iulia Hău, Georgiana Terteci, vor participa cu echipa națională a României la Campionatul European. Din echipa antrenată de Sergiu Pop mai fac parte Ionela Savu, Monica Rusu, Foris Csenge, Geta Budălăcean, Adel Nagy, Georgiana Vizitiu, Andreea Deleanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu