Rugby / Dăruire frântă de arbitri

Claudiu Curcă (foto, la balon) a marcat eseul Universităţii Cluj în înfrângerea, scor 13-21, în faţa Stelei / FOTO: Dan Bodea

Etapa a VIII-a a SuperLigii Naţionale de rugby le-a adus faţă în faţă pe ”U” Cluj şi Steaua Bucureşti, într-un duel mai echilibrat ca niciodată, până în finalul partidei, stricat de deciziile eronate ale brigăzii de arbitri, care au decis câştigătoarea într-un mod nedrept.

Oaspeţii au pus primele puncte pe tabela de marcaj după doar 5 minute de joc, eseul fiind transformat de Dumbravă, şi meciul începea practic de la 0-7 în favoarea Stelei. Replica universitarilor a fost pe măsură, iar jocul bun în faza defensivă a încurcat planurile roş-albaştrilor care au venit la Cluj-Napoca decişi să scoată maximum de puncte din această confruntare.

Ionuţ Dimofte a trimis printre buturi o lovitură de pedeapsă şi, la scorul de 3-7, clujenii şi-au dat drumul la joc, spre deliciul spectatorilor prezenţi în număr mare în tribunele din Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”. Căpitanul Cristian Podea a impresionat prin dăruire, iar exoerienţa lui Ionuţ Dimofte şi jocul dârz al lui Claudiu Curcă, Cristian Murgoci şi a celorlalţi sportivi pregătitţi de Bogdan Cantor şi Ioan Teodorescu, au pus presiune pe apărarea Stelei.

Problemele medicale şi durerile cu care se confruntă Dimofte s-au resimţit şi în jocul gazdelor, uvertura alb-negrilor ratând o lovitură de pedeapsă în partea a doua a jocului. Scăpaţi de presiunea scorului, steliştii au replicat prin Cocârlă care a înscris al doilea eseu penztru „militari”, transformat imediat de Pătraşcu. Pachetul de înaintare al universitarilor a funcţionat foarte bine şi Claudiu Curcă a reuşit să culce şi el balonul în terenul de ţintă al oaspeţilor, Dimofte transformând ulterior pentru 10-14, iar câteva minute mai târziu a punctat încă o dată, din lovitură de pedeapsă, scor 13-14.

A fost momentul în care arbitrii întâlnirii au decis să dea o mână de ajutor Stelei, iar deciziile lor au reuşit să strice liniştea din Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”. Dimofte a ratat o nouă lovitură de pedeapsă, iar pe contraatac bucureştenii au punctat prin Pascu, al treilea eseu, transformat de Pătraşcu, şi scorul final a fost de 13-21 în favoarea echipei Steaua care acumulează astfel 15 puncte şi continuă să se situeze pe poziţia a 5-a a clasamentului.

Cu 5 puncte Universitatea Cluj rămâne pe şase în clasament şi este „în obiectiv”, iar etapa viitoare va evolua în deplasare la Farul Constanţa.

Distribuie:

Postaţi un comentariu