România s-a înclinat în fața Turciei la debutul la Campionatul European de volei. „Tricolorele” au luat un set (Galerie foto)

Echipa națională de volei feminin a României a debutat, miercuri, la Campionatul European. În primul meci „tricolorele” au fost învinse de Turcia cu scorul de 3-1 (23-25, 25-10, 25-20, 25-17), într-un meci din grupa D, găzduită de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

În fața a 3.500 de spectatori, România a început bine turneul final al întrecerii continentale și, la capătul unei evoluții curajoase, a reușit să câștige primul set al întâlnirii cu Turcia (25-23), una dintre candidatele la câștigarea Campionatului European.

Turcia a avut o replică tăioasă și și-a adjudecat setul al doilea 25-10. România încercat să reintre în meci și a dat senzația că poate să lupte cu un oponent mult mai valoros. Setul al treilea a fost câștigat la mare luptă de Turcia, scor 25-20. În ultima secvență a partidei oboseala și-a spus cuvântul și Turcia a câștigat setul patru, scor 25-17, și meciul.

Turcia a terminat turneul olimpic de la Tokyo pe locul 5. Din echipa României s-au remarcat Alexia Căruţaşu, cu 17 puncte, şi Adelina Budăi-Ungureanu, 12 puncte. Joi, în Grupa D vor avea loc partidele Suedia – Finlanda şi Olanda – Ucraina.

România, care are ca obiectiv clasare în primele patru locuri şi calificarea în optimile de finală, va juca următorul meci, sâmbătă, 21 august, contra Suediei.

România - Turcia

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu