România s-a calificat în barajul pentru Grupa Mondială în Cupa Davis

Echipa masculină de tenis a României a câștigat cu scorul general de 3-1 întâlnirea cu Portugalia din primul tur al Cupei Davis și s-a calificat în barajul pentru Grupa Mondială.

În întâlnirea de la Cluj-Napoca, găzduită de Sala Sporturilor ”Horia Demian”, Marius Copil a fost racheta numărul 1 a României. Clasat doar pe locul 250 în clasamentul mondial, Copil a câștigat ambele meciuri de simplu, 6-4, 6-3 cu Gastao Elias (sâmbătă), respectiv 6-3, 2-6, 6-4 cu Joao Sousa (duminică).

Copil a contribuit decisiv și în disputa de dublu, alături de Horia Tecău, 6-4, 6-3 în fața perechii Nuno Borges/Joao Sousa. Din echipa României, condusă de căpitanul nejucător Gabriel Trifu, au mai făcut parte Nicholas David Ionel şi Nicolae Frunză. Din echipa Portugaliei, condusă de căpitanul Rui Machado, pe lângă jucătorii amintiți a mai făcut parte Frederico Ferreira Silva.

Echipele masculine de tenis ale României și Portugaliei s-au întâlnit până acum de două ori în Cupa Davis, scorul fiind 1-1. Lusitanii au câştigat în 1988, la Timişoara, cu 3-2, în primul tur al Grupei I a Europei, iar România s-a impus cu acelaşi scor în 1995, la Estoril, în primul tur al Grupei I din zona Europa-Africa.

Distribuie:

Postaţi un comentariu