România, prima medalie de aur la Jocurile Mondiale SportAccord!

Camil Moldoveanu (foto stânga) a adus României prima medalie de aur la Jocurile Mondiale de luptă SportAccord / Foto: blog.absoluto.ro

Camil Dragoș Moldoveanu, la ju-jitsu, în limitele categoriei +85 kg stilul Ne Waza, a adus României prima medalie de aur la Jocurile Mondiale de luptă SportAccord, de la Sankt Petersburg.

În semifinale, românul l-a învins pe grecul Christos-Chrant Kelletzian, iar în finală a dispus de francezul Abdel Hakim Djabali. În fazele anterioare, Moldoveanu trecuse de costaricanul Jeremy Quesada Lopez, de rusul Aleksei Veselovzorov și de francezul Djabali, pe care l-a înfruntat și în finală.

Mona Lisa Ion a cucerit bronzul în limitele categoriei Ne-Waza 70 kg, tot la ju-jitsu, după ce a învins-o în finala mică pe Karla Obregon (Mexic). În semifinală, românca pierduse în fața rusoaicei Olga Medvedeva.

O altă medalie de bronz a fost adjudecată de luptătorul Sorin Florea la pankration (84 kg), carea câștigat în meciul decisiv în fața lui Pavel Pocatilov (Moldova).

De asemenea, luptătorul Liviu Dănuț Ionescu s-a clasat pe locul 5 la pankration cat. 66 kg, după ce a fost învins de kazahul Serghei Morozov și de ucraineanul Andrei Rieznik, dar a câștigat disputa cu italianul Simone Tabarroni.

În schimb, Aurel Pîrtea a ratat bronzul la pankration cat. 77 kg, după ce a pierdut în fața ucraineanului Aleksandr Vîsoțki.

La wushu, Traian Augustin Rus va lupta pentru medalia de aur la sanda cat. 70 kg cu rusul Ismail Aliev, după ce l-a învins în semifinale pe Praveen Robin Biswakarma (Hong Kong).

Andrei Dukov și Gheorghiță Ștefan au făcut parte din echipa lumii la lupte libere, învinsă de formația Rusiei.

În clasamentul pe medalii, înaintea ultimei zile de competiție, Rusia ocupă primul loc, cu 43 de medalii de aur, 18 de argint și 25 de bronz. Pe locul secund se află Franța, cu 12-6-8, iar Japonia ocupă locul al treilea, 11-5-4.

România, cu o medalie de aur, două de argint și cinci de bronz, ocupă locul 22.

Distribuie:

Postaţi un comentariu