Galerie foto / România, doar un punct cu Cehia

Foto: Dan Bodea

Echipa de fotbal feminin a României a încheiat la egalitate cu reprezentativa Cehiei, scor 0-0, meci contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din Canada.

„Tricolorele” au început mai motivate partida de pe Cluj Arena. Dușa putea deschide scorul, dar a luftat din doar câțiva metri (’11). La reluare, Lunca avea șansa golului, însă a trimis pe lângă după ce a driblat un adversar (’17). Cehoaicele nu s-au lăsat nici ele mai prejos. Odehnalova a nimerit bara transversală după un șut spectaculos, din afara careului (’24). Cu glonțul pe lângă ureche, româncele au solicitat un penalty la un henț în careu comis de un fundaș al oaspeților, însă centralul partidei a lăsat jocul să continue (’39). Ultima ocazie a primei părți a fost semnată de Florentina Spânu, care a încercat să înscrie direct din corner (’43)!

România s-a jucat cu ocaziile și în repriza secundă. Singură în careu, Lunca a șutat puternic din vole, dar mult alături (’56). Cea mai mare oportunitate a ratat-o însă Dușa. Atacantul naționalei nu a reușit să împingă balonul în poartă din doar câțiva metri, după o acțiune personală a Alexandrei Lunca. Rus a avut și ea golul în bocanc, dar a reluat pe lângă dintr-o poziție ideală (’80). S-a terminat 0-0, rezultat care nu ajută însă pe niciuna dintre cele două combatante care țintesc calificarea la CM din Canada.

În următorul joc, România va evolua pe terenul Spaniei, una dintre favoritele la câștigarea grupei. Partida va avea loc în 23 noiembrie.

[stextbox id=”custom” caption=”Echipele de start:”]

România: Părăluță – Corduneanu (’91 Iușan), Olar, Ficzay, Spânu – Sârghe, Vătafu, Bortan, Lunca(’74 Voicu) – Dușa, Rus; Rezerve: Ganea, Giurgiu, Nica, Deac, Bâtea

Cehia: Sloupova – Odehnalova, Bertholdova, Pincova, Vystejnova – Martinkova – Cahynova, Pivonkova (’62 Cvernova), Divisova – Martinkova, Vonkova;  Rezerve: Bednarikova, Sedlackova, Culova, Benyrova, Kozarova, Malinova

[/stextbox]

 

Galerie foto realizată de Dan Bodea:

[nggallery id=248]

Distribuie:

Postaţi un comentariu