“U” Cluj-CFR. Rivalitate inegală, nicio diferență pe tabelă

Dovadă de fair-play, antrenorul Universităţii Cluj şi al CFR-ului, s-au îmbrăţişat la finalul jocului/ Foto Dan Bodea

După ce a primit 9 goluri în ultimele două meiciuri, ”U” Cluj a dat semne de revenire tocmai în derby-ul Clujului. După o primă repriză în care ambele echipe și-au atribuit cate două ocazii de gol, ”U” Cluj a avut tupeul să rateze însituații clare de poartă. Nu au marcat și scorul a rămas ca la început, 0-0.
Îmbrăţişare amicală, scor egal
Trecând peste rivalitatea, de multe ori impusă, Universitatea Cluj şi CFR au termina la egalitate, scor 0-0, meciul eapei a VII-a, în Liga I de fotbal. Dacă rezultatul afişat de tabela de marcaj nu ajută niciuna dintre cele două oponente, fanii Universităţii au avut motive de bucurie, a fost încă un meci în care favoriţii lor nu au pierdut în faţa ruivalei din oraş. Finalul de partidă a evidenţiat un lucru demn de orice derby euriopean, niciuna dintre formaţii nefăcând vreun efort de a schimba scorul, mulţumiţi cu afişajul tabelei. Cei doi antrenori au oferit, până la urmă faza meciului. O îmbrăţişare amicală, demnă de un duel între două echipe locale, între doi tehnicieni, Ganea erou în primăvară, Grigoraş, proaspăt uns ca principal la CFR. Nici jocul nu a părut ca altădată, încins şi nici scântei nu au mai fost. „U” Cluj a obţinut un punct mai important decât o victorie în faţa CFR-ului, un punct numai bun să aducă liuniştea în vestiarele de pe Cluj Arena.

„U” Peste CFR, rezultat de egalitate
După o primă repriză în care ambele echipe s-au studiat, Universitatea a intrat în teren cu un plus de dorinţă şi a fost echipa care şi-a creat ocaziiile cele mai mar. Renegatul Borza, care a marcat şi în sezonul trecut în poarta CFR-ului, din postura de jucător al Petrolului, a încercat de unul singur, dar fie bara, fie Felgueiras, s-au opos goluluin unei victorii istorice. Gasnea a schimbat curajos de fiecare dată, dar oricât de multe asr fi fost acţiunile de paorta ale Universităţii au rămas fără ecou pe tabela de marcaj. Trebuie semnalat un lucru important, faptul că CFR nu a avut nicio ocazie de gol în repriza secundă. Două bare şi două oportunităţi ale Universităţii, în situaţie de unu la unu cu portarul oaspeţilor, duc la ideea că alb-negrii ar fi trebuit să câştige, însă, CFR a făcut un meci bun fără greşeală, care a dus la o remiză care nu ajută pe nimeni.

„Vreasu să felicit jucătorii pentru cum s-au dăruit, pentru cum au înţeles indicaţiile, au luptat, nu au avut şansă, dar pentru mine au fost eroiii suporterilor şi ai mei. Cei care au intrat în teren au demionstrat că banii nu contează într-un meci cum e cel cu CFR. Cred că şi kmie mi se datorează unele rezultate şi trebuie să fim solidari. CFR este una dintre cele mai puernice echiope ale României, iar rezultatul pe care noi l-am aobţinut înb această seară este unul cae face cinste acestzui club. Dacă vom da dovadă de răbdare veţi vedea că vom fi iar acolo unde am fost în primăvară. Nu am nicio emoţie că voi fi demis, nu am jucat cu teamă, eu îmi fac meseria şi veţi vedea ce vom reuşi să facem aici la Universitatea”, Ionel Ganea, antrenor Universitatea Cluj

Formaţii
“U” Cluj: Veseleovski – L. Kovacs, Szilaghy, Abrudan, Mendy – Rilke, Bucşa – Tîrnăcop, Cristocea (86 Calcan), Borza (83 Balde) – Dedu (70 Lemnaru)
Rezerve: V. Niculescu, Szilagyi, M. Ene, Rilke, Takacs, Prescură, C. Dedu. Antrenor: Ionel Ganea
CFR: Felgueiras – Hora, Cadu, Piccolo, Camora – Djokovici, Obiora, Rui Pedro – Deac (65 Ogbu), Tade (60 Batin), Costea
Rezerve: Mincă, Cl. Voiculeţ, Sepsi, Fl. Costea, Maah, Tade, I. Rada. Antrenro: Petre Grigoraş

Distribuie:

Postaţi un comentariu