Revanșă în fața Norvegiei

Cu 10 goluri marcate în poarta Norvegiei, Cristina Neagu a contribuit decisiv la victoria României (25-20) în fața nordicelor, într-un meci de calificare la Campionatul European / Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de handbal a României a câștigat cu scorul de 25-20 în faâa Norvegiei, într-un meci din preliminariile pentru Campionatul European. ”Tricolorele” au evoluat entuziasmant în fața a peste 7.000 de suporteri care au umplut până la refuz Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. România a început meciul în forță, iar campioana mondială, olimpică și europeană, Norvegia, s-a văzut condusă cu 10 goluri diferență (16-6). Nordicele au reușit să echilibreze jocul pe finalul primei reprize astfel că, în pauză s-a intrat la scorul de 16-9 în favoarea echipei noastre.

Paula Ungureanu a blocat poarta României, iar Cristina Neagu a marcat 10 goluri și a fost încă o dată cea mai bună jucătoare de pe teren. Norvegia nu a reușit decât să reducă din diferență, până la finalul partidei, dar ”Tricolorele” s-au impus și și-au luat astfel, revanșa pentru eliminarea din semifinalele Campionatului Mondial de anul trecut din Danemarca. Returul acestei partide este programat la sfârșitul acestei săptămâni, în Norvegia, după care naționala României va participa la turneul preolimpic găzduit de Danemarca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu