Rareș Șipoș, clujeanul care servește pentru istoria sportivă a Clujului

Rares Sipos1_DB
Rareș Șipoș, singurul clujean participant la două Campionate Europene într-un sport olimpic, organizate în orașul său natal / Foto Dan Bodea

Servim pentru istorie! Un slogan devenit motto pentru Federația Română de Tenis de Masă, se potrivește cum nu se poate mai bine în aceste zile în cazul clujeanului Rareș Șipoș.

Component de bază în echipa României de tenis de masă, participantă la Campionatele Europene pe echipe (seniori), competiție aflată în plină desfășurare la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj, Rareș Șipoș și-a câștigat un loc în cartea de istorie sportivă a Clujului.

El este primul sportiv clujean participant la două Campionate Europene organizate într-un sport olimpic, chiar în orașul său natal, Cluj-Napoca. Mai mult, Rareș Șipoș este și singurul clujean medaliat la o astfel de competiție, el fiind triplu medaliat cu bronz, în probele de simplu, dublu și cu echipa României, la europenele pentru juniori, care au avut loc în vara anului 2018, tot în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Legitimat la CSM (Clubul Sportiv Municipal) Cluj, împrumutat la SCM Gloria Buzău până în 2022, Rareș Șipoș este multiplu medaliat la CE și CM de tenis de masă pentru cadeți, juniori și tineret. Aflat la al patrulea său Campionat European de seniori, Rareș Șipoș speră să câștige, pe terenul de acasă, prima sa medalie europeană și la această categorie de vârstă.

Deocamdată, el a contribuit cu două victorii la succesele echipei României, 3-1 cu Luxembourg și 3-1 cu Finlanda. Dacă România trece și de Slovenia, în derby-ul grupei H a CE de la Cluj, tricolorii pot face un pas mare spre calificarea în fazele superioare și, de ce nu, chiar câștigarea unei medalii.

Ar fi prima pentru tenisul de masă masculin la nivel de seniori, obținută în fața publicului din România.

Șase Campionate Europene la Cluj în ultimii cinci ani
Clujul a găzduit în ultimii cinci ani, mai multe Campionate Europene la sporturi olimpice, competiții la care au participat și sportivi clujeni, legitimați sau nu la echipe din Cluj în momentul desfășurării întrecerile respective.

Astfel, la Sala Polivalentă au avut loc CE de gimnastică artistică (2017), CE de baschet masculin Eurobasket (2017), CE de tenis de masă pentru cadeți și juniori (2018), CE de volei feminin (2021), CE de tenis de masă pe echipe (2021), iar pe Cluj Arena au avut loc Campionatele Europene de atletism pe echipe Liga 1 (2021).

Printre concurenții sub tricolor s-au aflat și mai mulți clujeni, originari sau „adoptați”. Îi amintim aici pe gimnasta Ioana Crișan, baschetbaliștii Nandor Kuti, Roland Torok, Alexandru Olah, Vlad Moldoveanu, Cătălin Baciu, dar și pe Marcel Țenter, antrenorul naționalei României în momentul Eurobasket 2017, tenismenii Irina Rus și Rareș Șipoș și atleta Ana Maria Nesteriuc.

Dintre cei amintiți, Rareș Șipoș este singurul care se poate lăuda cu două participări la CE organizate, cum aminteam mai sus, în orașul său natal.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu