Prima victorie în Champions League: HCM Baia Mare a învins Hypo Viena

HCM Baia Mare

Meci de infarct în Polivalenta băimăreană. HCM Baia Mare a obținut în această seară primele puncte în Champions League, reușind să învingă puternica grupare austriacă Hypo Viena, cu scorul de 24-23 (8-12). Partida a fost una cu două reprize complet diferite. Dacă în prima parte a jocului băimărencele au evoluat slab, cu numeroase geșeli, mai ales în ofensivă, în repriza secundă vicecampioanele României au revenit spectaculos în joc, reușind să recupereze avansul asutriecelor și mai apoi, în ultimele secunde ale meciului, să își asigure victoria și cele două puncte puse în joc.
Meciul a început echilibrat, ambele echipe evoluând prudent, însă din minutul 20, profitând de greșelile băimărencelor din defensivă, oaspetele s-au distanțat și au reușit să-și asigure un avantaj liniștitor la pauză, scorul după prima repriză fiind de 12-8 în favoarea grupării Hypo Viena.
Băimărencele au revenit de la vestiare mult mai concentrate, iar acest lucru s-a văzut repede pe tabela de marcaj, elevele lui Costică Buceschi reușind să se apropie la un singur gol de adversare (12-13 în minutul 36). Din păcate, fetele noastre au avut nevoie de încă 11 minute (18-18 minutul 47) pentru a egala situația de pe tabela. Finalul a fost incendiar. Paula Ungureanu a apărat o aruncare de la 7 metri în minutul 58, Ada Nechita a ratat o alta, iar mai apoi, în minutul 60, Aneta Pîrvuț a adus, miilor de spectatori din Polivalentă, golul victorie.
A fost primul succes și primele puncte în Champions League, pentru băimărence.

Distribuie:

Postaţi un comentariu