Preliminarii CM / România este în barajul de calificare la Cupa Mondială

Golurile lui Ciprian Marica şi victoria Olandei la Istambul au dus România în barajul de calificare la Cupa Mondială de anul viitor

Echipa naţională de fotbal a României a învins cu scorul de 2-0 reprezentativa similară a Estoniei şi merge la barajul pentru Cupa Mondială de anul viitor.

Ciprian Marica a fost eroul „tricolorilor”cu cele două goluri marcate în minutele 30 şi 81. În celelalte meciuri ale grupei Turcia a pierdut în faţa Olandei, scor 0-2, iar Ungaria a trecut de Andorra, greu, cu scorul de 2-0.

Marica şi Roben au lămurit lucrurile

Meciul de pe Arena Naţională a început sub semnul prudenţei de ambele părţi, oaspeţii fiind cei care au pus pentru prima dată presiune pe Tătăruşanu. Fotbaliştii lui Victor Piţurcă au pus treptat stăpânire pe joc însă, ocaziile au fost rare la poarta balticilor.

A venit minutul 30 şi Bogdan Stancu a căzut în care, agăţat de un fundaş al oaspeţilor şi arbitrul a arătat punctul cu var. Marica şi-a asumat responsabilitatea transformării şi nu a ratat, 1-0 pentru România şi bairamul putea să înceapă. La Istambul Olanda conducea Turcia încă din minutul 8, graţie golului marcat de Arjan Roben.

După golul lui Marica şi Gigel Bucur a ieşit în evidenţă, după o pătrundere frumoasă în careu, dar şutul său în forţă a trecut puţin peste poarta estonienilor. Fără să forţeze prea mult, dar şi cu mult noroc după o dublă ocazie a oaspeţilor, România a intrat la cabine în avantaj şi cu gândul la meciul de la Istambul.

Repriza a doua n-a mai contat
Reveniţi în teren cu zâmbetul pe buze, după ce aflaseră la cabine rezultatul de la Istambul, 1-0 pentru Olanda, „tricolorii” nu au mai forţat deloc în partea a doua a meciului, ba chiar au părut că sunt echipa care evoluează în deplasare, prin lentoarea cu care porneau fiecare faza de atac.

Spectatorii, puţini la număra i-au taxat încă o dată pe jucătorii lui Piţurcă pentru maniera de joc. De altfel, prima ocazie clară de gol a reprizei secunde a venit abia în minutul 72, când Costin Lazăr a reluat cu capul o centrare de la colţul terenului însă, mingea a trecut preste poartă. Intrat în teren în repriza secundă, Gicu Grozav a avut şi el şansa lui de a marca însă, reluarea cu latul din numai trei metri a fost respinsă incredibil de portarul naţionalei baltice.

Graţie succesului înregistrat ieri seară, România a terminat grupa D pe poziţia secundă, cu 19 puncte, două peste Ungaria care a ocupat locul 3, după victoria cu acelaşi scor 2-0 în faţa Andorrei. Pentru „tricolori” urmează o nouă etapă extrem de dificilă în drumul lor spre Rio.

Croaţia, Portugalia, Suedia şi Grecia sunt posibili adversari ai României în barajul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale care se va desfăşura anul viitor în Brazilia. 15 şi 19 noiembrie sunt datele de disputare a meciurilor din baraj.

Suntem fericiţi, am ajuns la baraj, avem şansa noastră şi ne-o vom juca indiferent de adversar. Această generaţie merită o calificare la un turneu final. Au fost pe parcursul campaniei şi jocuri mai puţin reuşite, dar am reuşit să obţinem acest rezultat şi implicit prezenţa la baraj. Nu a fost un meci uşor, mai ales că la pauză am aflat rezultatul de la Istambul şi acest lucru a pus presiune pe noi, dar îi felicit pe toţi băieţii pentru că s-au concentrat pînă la final. Nu mă gândesc acum la niciun adversar pentru baraj, dar e clar că România va porni cu şansa a doua în această etapă de calificare”, Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale a României

Distribuie:

Postaţi un comentariu