Preliminarii CM / România e lider în grupa de calificare

Flavius Cîmpean este singurul handbalist clujean care participă alături de echipa naţională de handbal a României în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar

Echipa naţională masculină de handbal a României este lider în clasamentul grupei a doua de calificare la Campionatul Mondial din 2015.

La sfârşitul săptămânii trecute „tricolorii” au învins cu mari emoţii reprezentativa Ciprului, scor 31-30 şi au acumulat astfel maximum de puncte (8) după patru partide. În victoria României din Cipru a punctat şi singurul handbalist clujean convocat pentru meciurile din preliminarii, Flavius Cîmpean (foto) de la Potaissa Turda.

Pentru reprezentativa ţării noastre urmează două meciuri decisive în lupta pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial, găzduit de Qatar, meciurile cu Italia şi Slovacia. Prima confruntare va avea loc, mâine, în Sala Dinamo din Bucureşti.

Câştigătoarea fiecărei grupe preliminare se va califica în turul secund, din care merg mai departe alte 13 echipe europene. Meciurile din turul doi de calificare sunt programate pentru luna iunie, în sistem tur-retur. Câştigătoarele din dubla manşă se vor califica ulterior la turneul final care se va desfăşura în periada 17 ianuarie – 1 februarie 2015, în Qatar.

Distribuie:

Postaţi un comentariu