Preliminarii CM / Andorra – România 0 – 4. “Tricolorii”, din nou la mâna Olandei!

Foto: nb1.hu

România a câștigat doar cu 4-0 în fața Andorrei, dar păstrează șanse de calificare la barajul pentru Cupa Mondială. Marți, “tricolorii” trebuie să învingă pe Estonia, iar Olanda să nu piardă pe terenul Turciei. Ungaria a ieșit din calcule, după ce a pierdut umilitor în fața batavilor, scor 1-8.

“Tricolorii” au făcut spectacol cu modesta reprezentativă a Andorrei. Românii au controlat jocul de la un capăt la altul pe Estadi Comunal, atacând în permanență poarta adversă. Primul gol a picat însă spre finalul primei reprize. Stancu a centrat în fața porții, iar Keșeru a reluat imparabil cu capul (’42).

Elevii lui Victor Pițurcă au început excelent și actul secund. Stancu a punctaT pentru 2-0, după o pasă a lui Maxim din lateral stânga (’53). România și-a triplat avantajul zece minute mai târziu. Chiricheș a obținut un penalty, transformat fără probleme de Torje. Cel care a avut însă ultimul cuvânt a fost Costin Lazăr.Mijlocașul lui PAOK a închis tabela în minutul 85, cu o lovitură de cap bine plasată.

România putea termina meciul en fanfare, dar Grozav a ratat incredibil în două rânduri, din poziții ideale (’88, ’90+3).

Turcia are prima șansă de calificare la baraj, după ce s-a impus cu 2-0 pe terenul Estoniei. Pentru a trece mai departe, “tricolorii” sunt obligați să câștige la minimum cinci goluri diferență în fața Estoniei, fără a mai depinde de rezultatul dintre Turcia și Olanda.

Echipa de start: Lobonț – Mățel, Chiricheș, Goian, Latovlevici – Bourceanu, Lazăr – Torje, Stancu (’83 Grozav), Maxim (’69 Tănase) – Keșeru (’58 Keșeru).

 

[stextbox id=”custom” caption=”Clasament Grupa D”]1. Olanda – 25p
2. Turcia – 16p
3. România – 16p
4. Ungaria -14p
5. Estonia – 7p
5. Andorra – 0p[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu